Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Riskien ottaminen kannatti Yllätetään yhteiskunta JAMissa

Yllätetään yhteiskunta

Riskien ottaminen kannatti Yllätetään yhteiskunta JAMissa

Tiedote.
Julkaistu: 04.12.2014 klo 13:13
Julkaisija: Yllätetään yhteiskunta

JAM antoi asiantuntijoille mahdollisuuden ajatella toisin

 

Yllätetään yhteiskunta -ryhmä, Kestävän kehityksen sihteeristö ja Sitra järjestivät Helsingissä 2.12.2014 Yllätetään Yhteiskunta JAMin, jonka aiheena Kestävän kehityksen New Spirit. JAM oli ennakkoluuloton ja rohkea kokeilu, joka vei suuren joukon asiantuntijoita yli normaalirajojensa synnyttämään jotain aivan uutta.

 

JAMin lähes 100 osallistujalla ei ollut ennakkoon mitään tietoa sen sisällöstä tai toimintatavasta. Järjestäjät ottivat tietoisen riskin, sillä tämän JAMin toimintatapaa ei oltu kokeiltu koskaan aikaisemmin. Alkuhämmennyksen ja -lämmittelyn jälkeen 16 ryhmään jaettu osallistujajoukko heittäytyi ennakkoluulottomasti ja yltiöpositiivisesti ideoimaan miten kestävälle kehitykselle saadaan siivet.

 

Ideoinnin tuloksena 16 ainutlaatuista ideaa, joiden avulla kestävä kehitys saa siivet.

 

JAMiin osallistuneet kestävän kehityksen ammattilaiset joutuivat esittelemään ja myymään ideansa tiukoille raadeille, joiden jäsenet olivat Aalto-yliopiston kansainvälisen Master Program in Creative Sustainability -ohjelman opiskelijoita. Raadilta saatu palaute ja eväät ideoiden kehittämiseen auttoivat ideointiryhmiä viemään ideat uudelle tasolle.

 

Päivän tuloksena oli 16 täysin toisistaan poikkeavaa ideaa, joiden nimetkin kertovat ideoiden ennakkoluulottomuudesta. Tässä muutama esimerkki: Päivity lasten tasolle, Jakoasia – Peer Days, Joukkoistetaan Keke, Pois poteroista! Ideoita lähdetään nyt kehittämään ja viemään eteenpäin eri tahoilla kohti käytännön pilotointeja. Konkreettisia ideoiden kanssa yhtä tärkeä lopputulos JAMista oli kuitenkin se, että se pakotti asiantuntijat tulemaan ulos siiloistaan ja ajattelemaan asioita aivan uudella tavalla. Osallistujien asennetta ja mielialaa kuvaa hyvin kahden osallistujan huudahdukset tilaisuuden lopussa: "On ilo tehdä tällaista!" "Oli kivan inspiroiva päivä!"

Ryhmä ennakkoluulottomia yritysjohtajia perusti Yllätetään yhteiskunta -ryhmän vuonna 2007 synnyttämään uudenlaista public-private-people -yhteistyötä. Yllätetään yhteiskunta -hankkeista pisimmälle on ehtinyt Kohti hiilineutraalia kuntaa eli HINKU, jota tällä hetkellä vetää Suomen Ympäristökeskus. Toinen merkittävä ja tunnettu idea on nuorten työttömyyden ehkäisemiseen pyrkivä Uusien mahdollisuuksien tori. Yllätetään yhteiskunta luo ennakkoluulottomia ja ennen näkemättömiä toimintamalleja yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen yritysten ja julkisen sekä kolmannen sektorin yhteistyönä. 

 

Lisätietoja: Jari Raitanen, 050 995 4440

info@devoi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs