Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos pannoittaa metsäpeuroja Kainuussa

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos pannoittaa metsäpeuroja Kainuussa

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2014 klo 10:13
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos aloittaa metsäpeurojen pannoitukset Kainuussa Kuhmossa 6.11.2014. Tavoitteena on pannoittaa 5 - 10 metsäpeuraa. Pannoituksissa käytetään apuna helikopteria.

RKTL on aiemmin tänä vuonna pannoittanut metsäpeuroja Pohjanmaalla Pyhännällä. Pannoitukset onnistuivat hyvin ja seurantaan saatiin neljä uutta metsäpeuraa. Myös käsitys Pyhännän metsäpeurakannan koosta tarkentui pannoitusten aikana. Pyhännällä arvioidaan olevan vähintään 100 metsäpeuraa. Pyhännän lisäksi pannoituksia oli tarkoitus tehdä Suomenselän alueella. Hyvien lumiolosuhteiden ja metsäpeurojen otollisen sijainnin vuoksi pannoituksia päädyttiin jatkamaan Pohjanmaan sijasta kuitenkin Kuhmossa.

GPS - GSM-pannoilla kerätään tietoa muun muassa metsäpeurojen levinneisyydestä, liikkeistä, kuolleisuudesta ja vasatuotosta riistanhoidon, tutkimuksen ja suojelun tarpeisiin. Erityisen mielenkiinnon kohteena ovat suurpetojen vaikutukset metsäpeurojen kuolleisuuteen ja vasatuottoon. Pantatieto auttaa myös kannan koon selvittämisessä.

Lisätietoja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta:

Tutkija Antti Paasivaara, puh. 0295 327 753

 

 

RKTL yhdistyy Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n, Metsäntutkimuslaitos Metlan ja Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus Tiken tilastopalveluiden kanssa Luonnonvarakeskukseksi, www.luonnonvarakeskus.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs