Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Riihimäen Konepajankadulla puhdistetaan öljyistä maata

Hämeen ympäristökeskus

Riihimäen Konepajankadulla puhdistetaan öljyistä maata

Julkaistu: 04.12.2008 klo 09:50
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Hämeen ympäristökeskus on antanut Teknoheat Oy:lle päätöksen Riihimäellä Konepajankadulla sijaitsevan kiinteistön pilaantuneen maaperän puhdistamisesta. Kiinteistön maaperästä on löytynyt öljyhiilivetyjä. Pilaantuneen maa-aineksen määrä on noin 68 m3 ja puhdistettavan alueen laajuus noin 57 m2.

Hämeen ympäristökeskus on antanut Teknoheat Oy:lle päätöksen Riihimäellä Konepajankadulla sijaitsevan kiinteistön pilaantuneen maaperän puhdistamisesta. Kiinteistön maaperästä on löytynyt öljyhiilivetyjä. Pilaantuneen maa-aineksen määrä on noin 68 m3 ja puhdistettavan alueen laajuus noin 57 m2. Maaperä puhdistetaan massanvaihdolla alustavan suunnitelman mukaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Kiinteistöllä on ollut kaksi maanpäällistä palavien nesteiden säiliötä, joissa on varastoitu kaasu- ja polttoöljyä. Tällä hetkellä kiinteistöllä korjataan, huolletaan ja varastoidaan raskaita koneita. Pilaantunut alue on Herajoen I luokan pohjavesialueella, joka on Riihimäen kaupungin vedenoton kannalta tärkeä alue.

Ympäristökeskus edellyttää päätöksessään, että kiinteistölle asennetaan pohjavesiputki, josta otetaan näytteet ennen puhdistustöiden aloittamista ja noin kuukauden kuluttua töiden valmistumisesta. Pilaantuneet maa-ainekset on kaivettava, lastattava ja kuljetettava niin, että ne eivät leviä ympäristöön eikä niistä aiheudu muuta haittaa tai vaaraa terveydelle tai ympäristölle. Puhdistustyöstä on tehtävä loppuraportti, jossa on esitettävä muun muassa alueelta kaivettavien ja poiskuljetettavien maamassojen määrä ja haitta-aineiden pitoisuudet. Lisäksi on selvitettävä maaperään puhdistuksen jälkeen jäävien haitta-aineiden pitoisuudet. Loppuraportti ja selvitys on toimitettava Hämeen ympäristökeskukselle ja Riihimäen kaupungin ympäristölautakunnalle.

Lisätietoja

Ympäristöinsinööri Maria Väänänen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 650

Tiedotus

Riitta Turunen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 680

Päätös (pdf-tiedosto, 47 kB)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs