Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Retkikirjailija Jouni Laaksosen uusi kirja vie Karhunkierrokselle

Metsähallitus

Retkikirjailija Jouni Laaksosen uusi kirja vie Karhunkierrokselle

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2016 klo 13:00
Julkaisija: Metsähallitus

Kartat sisältävä kirja täydentää Oulangan 60-vuotiaan kansallispuiston oppaita

Sopivasti Oulangan kansallispuiston 60-vuotisen taipaleen juhlavuotena ilmestyi uusi, seikkaperäinen Karhunkierroksen Retkeilyopas, joka esittelee vaellusreitti Karhunkierrosta ja kaikkia Ruka–Oulanka-alueen päiväreittejä. Kirja sisältää kartat eli erillistä karttaa ei oppaan käyttäjä tarvitse. Karhunkierroksesta on 1:50 000 -mittakaavainen ulkoilukartta ja Rukan, Juuman sekä Kiutakönkään päiväreiteistä lisäksi vielä tarkempi.

Opas on tarkoitettu yhtä lailla Karhunkierroksen vaeltajalle kuin Ruka–Oulanka-alueella päiväretkeilevälle. Oppaasta saa uutta sisältöä lomaansa niin ensikertalainen kuin kokenutkin Kuusamon-kävijä.

Oppaan laatija, toistakymmentä retkeilyn tietokirjaa tehnyt Jouni Laaksonen toteaa, että Karhunkierros vei hänen sydämensä uudelleen:

–Heti kesäkuun alussa ensimmäisenä maastoviikkona koin paljon uutta. Löysin elämäni ensimmäiset neidonkengät, sinipyrstö lauloi Valtavaaralla, Saaripuron vesiputouksessa oli hurjasti vettä. Kesän mittaan löysin esimerkiksi reittejä pitkin kulkiessa huomiotta jääneitä luolia, vesiputouksia, kuruja, näköalapaikkoja, tikankontteja, tummaneidonvaippoja. Karhunkierros on huikea reitti ja Oulangan luonto käsittämättömän rikasta!

Reittiesittelyjen yhteydessä kuvataan Oulangan ja Karhunkierroksen supernähtävyydet, kuten Jyrävä, Kiutaköngäs, Ristikallio, Oulangan kanjoni, Myllykoski ja Valtavaara. Toisaalta huomiota saavat myös monet vähemmän tunnetut kohteet, jotka sijaitsevat usein vain parin kivenheiton päässä reitistä. Tällaisia ovat esimerkiksi Maaninkajoen köngäs, Mustosenvaaran kuru ja Päähkänäkallio. Kauempana reiteistä sijaitsevia, mutta oman esittelynsä ansainneita nähtävyyksiä ovat muun muassa Putaanköngäs ja Tulivuori.

Kaikkiaan kirjassa annetaan koordinaatit 137:lle erikoiskohteelle. Kirjaa voi ostaa Kuusamon matkailun käyntikohteista, kuten luontokeskuksista.

Metsähallituksen luontopalveluiden erikoissuunnittelija Minna Koramo pitää uutta Karhunkierros-opasta erinomaisena lisänä Oulangan kartta- ja julkaisuvalikoimaan.

–Kiehtova opaskirja, joka saa Oulangan ystävänkin vaelluskengät vipattamaan. Uusi Karhunkierros Retkeilyopas sopii hyvin jo kierroksen kiertäneen reissukaveriksi mutta se on ehdottomasti lukemisen arvoinen niille, joita Karhunkierros kiehtoo mutta reittiä ei ole vielä tullut kierrettyä. Päiväretkeily on nyt in ja Karhunkierros sopii useiden lyhyempien osuuksiensa vuoksi päiväretkeilyyn.

Lisätietoja:

  • Minna Koramo, erikoissuunnittelija, Metsähallitus, puh. 040 848 0572
  • Jouni Laaksonen, vapaa toimittaja, tietokirjailija, puh. puh. 050 554 0704

 

Kirjan esimerkkiaukeamia: https://issuu.com/karttakeskus/docs/karhunkierros_retkeilyopas

 

Kuvatekstit:

- Kirjan kansi

- Neidonkenkä (Jouni Laaksonen)

- Putaanköngäs (Jouni Laaksonen)

- Mustosenvaaran kuru (Jouni Laaksonen)

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs