Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Rapukuninkaasta Vuoden yrityskiihdyttämöyrittäjä

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Rapukuninkaasta Vuoden yrityskiihdyttämöyrittäjä

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2014 klo 16:16
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) palkitsee vuosittain parhaan yrityskiihdyttämöyrittäjän. Tänä vuonna palkinnon sai SAMKin henkilöstöpäivien yhteydessä Jonas Karlsson, jonka yritys on Turussa toimiva äyriäisten tukku- ja vähittäiskauppa Rapukuningas Ky.  Jonas Karlsson ravustaa Säkylän Pyhäjärvellä. Turussa yrityksellä on noutopiste, rapuja voi myös tilata elävänä tai keitettynä ympäri Suomen. Rapukuningas järjestää lisäksi rapusafareja.

Yritys on on perustettu viime keväänä. Toiminnan arvoja ovat ekologisuus, laatu ja asiakaskeskeisyys.  

- Haluaisin laajentaa yritystoimintaa muihin mereneläviin. Niitä on kaikkia hienoja lajeja vaikka kuinka paljon. Vapaana eläviä lajeja, joista ihmiset Suomessa eivät tiedä. Mutta mahdollisimman läheltä ja mahdollisimman isoista populaatioista. En halua tukea tehokasvatusta missään muodossa, Jonas Karlsson kertoo.

Palkinto pitkäjänteisestä työstä

Toimelias yrittäjä on saanut henkisen ravunpureman jo nuorena, kun hän kävi perheen kanssa nostelemassa mertoja Säkylässä.  Nyt liiketalouden opinnot Rauman Kanalikampuksella ovat loppusuoralla. Tuore yrittäjä ei ehtinyt kauaa olla yrityskiihdyttämön suojissa.

- Minulla oli konsepti valmiina, olen saanut yrityskiihdyttämöstä lähinnä potkua ajatuksiini. Sieltä näytettiin heti vihreää valoa. Olen kyllä jo vuosia ja vuosia tätä hommaa mielessäni pyörittänyt.

Palkinto osui kohdalle juuri pitkäjänteisyyden ansiosta.

- Rapukuningas Ky yrittäjä Jonas Karlsson on kehittänyt pitkäjänteisesti yritystään, jonka idea on syntynyt oman intohimon kohteena olleesta harrastuksesta. Rapukuningas on ensiluokkainen esimerkki siitä, miten opiskelijan oma innokkuus muuttuu realismiksi ja siitä pitkäjänteisellä työllä aidoksi asiakkaita palvelevaksi yritystoiminnaksi, jolla toivottavasti on taloudellisesti hyvä tilanne vielä ensimmäisten vuosien jälkeenkin, kertoo palkinnon luovuttanut yrityspäällikkö Teppo Lundell.

 

SAMKin henkilöstöpäivässä palkittiin myös henkilökuntaa.

Paras opettaja: Marja Flinck (opiskelijakunta SAMMAKKOn valinta)

Vuoden samkilainen: Kirsti Santamäki (SAMKin henkilökunnan valinta)

Vuoden aloite: Eeva Yli-Laurila

Vuoden yrityskiihdyttämöyrittäjä: Jonas Karlsson, Rapukuningas Ky

 

Lisätiedot:

Yrittäjyyspäällikkö Teppo Lundell, p. 044 710 3531

 

(teksti: Inna Saarinen, kuvat: Veera Korhonen)

Liitetiedostot

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs