Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Raahen Nikkarinkaarron tuulipuisto vihittiin käyttöön

Suomen Hyötytuuli Oy

Raahen Nikkarinkaarron tuulipuisto vihittiin käyttöön

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2016 klo 15:13
Julkaisija: Suomen Hyötytuuli Oy

Tuulivoimayhtiö Suomen Hyötytuuli Oy:n tuulipuisto Raahen Nikkarinkaarrossa vihittiin käyttöön Maailman Tuulipäivänä 15. kesäkuuta. Puisto tuplaa yrityksen nykyisen energiantuotannon.

Nikkarinkaarron tuulipuisto koostuu kymmenestä 3,3 MW:n turbiinista, joiden vuotuinen sähköntuotanto on 110 000 MWh. Luku vastaa noin 6 000 omakotitalon vuotuista sähköntarvetta. Voimaloiden napakorkeus on 137 metriä ja roottorin halkaisija 126 metriä.

"Tuulipuisto rakentui täysin aikataulussa. Työn kotimaisuusaste ennen voimalatoimitusten alkamista oli täydet 100 prosenttia", sanoo Suomen Hyötytuuli Oy:n projektipäällikkö Harri Suutari.

Puiston rakennustyöt alkoivat kesällä 2015. Tuulivoimalat toimitti Vestas Wind Systems, ja tuulipuiston pääurakoitsijana toimi Eltel Networks. Puisto liitettiin sähköverkkoon ABB:n sähkötekniikalla. Hankkeen kokonaiskustannukset olivat noin 50 miljoonaa euroa.

"Suomessa mietitään parhaillaan uutta uusiutuvan energian strategiaa. Tuulivoiman tulevaisuuden ja investointien kannalta on tärkeää saada rakentaminen jatkumaan, jotta turvataan alan kotimainen osaaminen ja teknologiakehitys", sanoo Suomen Hyötytuuli Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Jyväskylän Energia Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Kantola.

"Toimiva päästökauppa on keskeinen uusiutuvan energian tuottamisen kannattavuuden edellytys. Optimaalisinta olisi, että kotimaista uusiutuvaa energiaa voitaisiin jatkossa tuottaa ilman tukia", Kantola toteaa.

Suomen Hyötytuuli Oy:n toimitusjohtaja Toni Sulameri toivoo, että Nikkarinkaarron kaltaiset kotimaiset investoinnit uusiutuvaan energiaan jatkuvat. "Jos asetettujen ilmasto- ja hiilineutraaliustavoitteiden mukaisesti halutaan tuottaa lisää uusiutuvaa energiaa, fossiilisten polttoaineiden hintaa on nostettava tai uusiutuvia energiamuotoja on tuettava", Sulameri sanoo.

Raahen Nikkarinkaarto on Suomen Hyötytuulen ensimmäinen uudella syöttötariffikaudella rakennettu isompi tuulipuisto. Yrityksellä on parhaillaan rakenteilla myös merituulipuisto Porin Tahkoluotoon, ja uuden tuulipuiston rakennustöiden Raahen Annankankaalla odotetaan alkavan lähiaikoina.

Liitetiedostot

Suomen Hyötytuuli Oy on kotimainen tuulienergian tuottaja, jolla on tuulipuistoja Porissa ja Raahessa sekä useita tuulipuistohankkeita eri puolilla Suomea. Yrityksen omistavat Helen (Oy Mankala Ab), Jyväskylän Energia, Lahti Energia, Lappeenrannan Energia, Pori Energia, Tampereen Sähkölaitos, Turku Energia ja Vantaan Energia. www.hyotytuuli.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs