Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » QuattroSelect 660 litraa: kätevä ratkaisu taloyhtiöille

QuattroSelect 660 litraa: kätevä ratkaisu taloyhtiöille

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2011 klo 10:34
Julkaisija: Sita Finland Oy

SITA Finlandin QuattroSelect 660 -monilokerikkojärjestelmä on helppo ratkaisu hyötyjätteiden kierrätykseen. Huolellisella lajittelulla voidaan taloyhtiön sekajätteen määrä jopa puolittaa.

QuattroSelect-palvelun uusi kokoluokka, 660 litraa, on suunnattu rivi- ja paritaloyhtiöille. Samassa keräilyastiassa on oma lokerikkonsa keräyskartongille, -paperille, pienmetallille ja sekaväriselle lasille. Lokerikot on mitoitettu syntyvän jätemäärän mukaan. 660-litrainen astia kehitettiin SITA Finlandissa asiakkaiden toivomuksesta.

                      Helsinkiläisessä Päiväkoti Ankkalammessa – Daghemmet Ankdammenissa on astiaa kokeiltu viime talvesta lähtien, ja hyvien kokemusten perusteella he siirtyivät QuattroSelectin vakituisiksi käyttäjiksi. Omakotitaloille tarkoitettu 370 litran QuattroSelect oli päiväkodin käyttöön liian pieni, mutta uusi 660-litrainen astia riittää hyvin.

                      – Meillä syntyy paljon maito- ja mehutölkkijätettä, joten on hyvä, että suurin lokero on varattu kartongeille. Lasia ja metallia meillä tulee huomattavasti vähemmän, kertoo päiväkodin yhteiskuntasuhteista vastaava Heidi Ruhala.

                      QuattroSelectin kaikki neljä lokerikkoa ovat samassa astiassa ja ne on merkitty selkeästi. Taloyhtiön jätepisteessä QuattroSelect vie tilaa vain normaalin sekajäteastian verran, joten tehokas lajittelu onnistuu kätevästi pienimmissäkin jätepisteissä.

                      – QuattroSelect-astian avulla voidaan tehostaa jätteiden lajittelua, jolloin sekajätteen määrä vähenee huomattavasti. Ruotsissa tehdyn tutkimuksen mukaan se voi jopa puolittua, jolloin myös kustannukset pienenevät, kertoo SITA Finland Oy:n toimitusjohtaja Jorma Kangas.

                      QuattroSelect voidaan tyhjentää kerran kuussa tai kahden viikon välein. SITA Finland tarjoaa kolmen kuukauden maksuttoman aloitusjakson palvelun kokeiluun. Palvelu on tällä hetkellä saatavilla Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten alueilla ja laajenee kunnittain.

                      OuattroSelect-keräilyastiassa on omat lokerikkonsa yleisimmille hyötyjätteille. Keräyskartonkia astiaan mahtuu 340 litraa, keräyspaperia 230 litraa, pienmetallia 45 litraa ja sekaväristä lasia 45 litraa.

                      – Hyötyjätteet kerätään kiinteistöltä erikoisvalmisteisella monikammioautolla, jossa jakeet pysyvät erillään myös kuljetuksen ajan. QuattroSelectiin kerätyt hyötyjätteet menevät materiaali- ja energiahyötykäyttöön, kertoo Jorma Kangas.

 

 

Lisätietoja:

SITA Finland: toimitusjohtaja Jorma Kangas, puh 050 9127020

jorma.kangas@sitafinland.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs