Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Poronhoitoalueen ilvespyynnin poikkeusluvat haettavissa

Suomen riistakeskus

Poronhoitoalueen ilvespyynnin poikkeusluvat haettavissa

Tiedote.
Julkaistu: 21.07.2016 klo 09:00
Julkaisija: Suomen riistakeskus

Ilveksen kannanhoidollinen metsästys poronhoitoalueella alkaa lokakuun alussa. Pyyntiä varten on haettava poikkeuslupaa Suomen riistakeskukselta. Ilveksen kannanhoidolliset poikkeuslupahakemukset toivotaan jätettävän Suomen riistakeskukselle maanantaihin 8.8.2016 mennessä.

Poikkeuslupien hakeminen ilveksen pyyntiin poronhoitoalueella kannattaa tehdä sähköisesti osoitteessa luvat.riista.fi. Sähköisen lupahaun sijaan on myös mahdollista jättää hakemukset sähköpostitse tai kirjepostitse Suomen riistakeskuksen lupahallintokirjaamoon.

Poikkeuslupia ilveksen kannanhoidolliseen metsästykseen voidaan myöntää vain vahvan ilveskannan alueelle. Poikkeuslupien kohdentamisessa otetaan huomioon erityisen merkittävät porovahingot.

Samoille alueille ei myönnetä päällekkäisiä poikkeuslupia. Suomen riistakeskus suosittaa, että ennen hakemuksen jättämistä olisi hyvä olla yhteydessä aluetoimistoon, josta selviää senhetkinen hakemustilanne.

Poikkeuslupapäätökset pyritään tekemään 23.8.2016 mennessä, jotta ne ovat lainvoimaisia ennen metsästyskauden alkua.

 

Lisätietoja:

Keijo Kapiainen, julkisten hallintotehtävien päällikön sijainen, riistapäällikkö, Suomen riistakeskus

029 431 2261, keijo.kapiainen@riista.fi

 Sähköinen lupahaku 

Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs