Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Pohjoismaiset biotalousalan yritykset yhteistyöhön

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Pohjoismaiset biotalousalan yritykset yhteistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2013 klo 16:32
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutissa käynnistellään kansainvälistä MISICS -hanketta, jossa verkostoituminen sekä tiedonvaihto osallistuvien klustereiden kesken ovat avainasemassa. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa hanke mahdollistaa biotalousalan pk-yritysten kilpailukyvyn vahvistumisen ja toiminnan laajentumisen kansallisesti ja kansainvälisesti.  
 
–  Monet uudistuvan metsäteollisuussektorin pk-yritykset tarvitsevat apua kansainvälistymiseen ja kansainväliseen verkostoitumiseen. Tyypillisesti pk-yritykset ovat erikoistuneet ja suurelta osin integroituneet suurten kansainvälisten tuotantoyritysten toimintaan raaka-ainetoimittajina tai alihankkijoina, hankkeessa projektipäällikkönä toimiva Hannariina Honkanen kertoo.   

– Liiketoimintaympäristön sekä tuotteiden ja palveluiden uudistuessa ja monipuolistuessa yritykset hyötyvät useamman toimijan yhteisistä kehittämisprojekteista.
 
Yhteistyön kautta saadaan uusia näkemyksiä, tietoa ja tukea innovointin ja jopa uusien tuotteiden kehittämiseen. Verkosto muodostuu kolmesta pohjoismaasta: Suomessa hanketta vetää Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti, Ruotsissa The Paper Province -klusteri ja Norjassa Tretorget -klusteri.
 
– Tulevaisuudessa järjestetään verkostoitumistapahtumia ja opintomatkoja sekä tehdään yhteisiä TKI-hankeselvityksiä, Honkanen kuvaa.
 
MISICS-hanke, ”More innovation from SME with inter-cluster strategy and RDI projects”, alkoi elokuussa 2013 ja jatkuu vuoden loppuun 2014 saakka. Projekti on BSR Innovation Express -hanke, jota rahoittaa Suomessa Työ- ja elinkeinoministeriö.
 
Lisätietoja:
Hannariina Honkanen, projektipäällikkö, 050 432 5820, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Biotalousinstituutti, MISICS-hanke
 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs