Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Pihlajavedellä leireillään norpan merkeissä – toimittajatkin tervetulleita vierailemaan

Suomen luonnonsuojeluliitto

Pihlajavedellä leireillään norpan merkeissä – toimittajatkin tervetulleita vierailemaan

Tiedote.
Julkaistu: 20.07.2016 klo 09:00
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Pihlajaveden Turponsaaressa järjestetään lasten norppaleiri 24.-29.7. Leiri on tarkoitettu 8-12-vuotiaille. Erittäin uhanalaisen saimaannorpan elämään lapsia tutustuttava leiri järjestetään nyt ensi kertaa Pihlajavedellä, aiempina vuosina leiri on järjestetty Koloveden maisemissa. Leirille osallistuu tänä vuonna 22 lasta. Kysyntää on ollut enemmänkin kuin leirille leiriläisiä mahtuu.

Leirillä tutustutaan Saimaan alueen luontoon, eläimiin, kasveihin, ötököihin ja tietysti norpan elämään. Lapset pääsevät vesille, retkelle maastoon ja harjoittamaan kädentaitoja monella tavalla. Kesäistä leirielämää vietetään telttaillen, saunoen, leikkien ja nuotiolla istuen.

Pihlajavedellä norppien lukumäärä ja tiheys on suurin, joten siellä liikkuessa on jopa mahdollista, että itse norppa tulee leiriläisiä tervehtimään. Saimaannorpan näkemisestä leiriläisille ei toki voida antaa takeita, mutta norpan elämään tutustutaan muuten monin tavoin. Norppaan tutustutaan kuvien ja draaman avulla, pelaamalla ”Kuutin seikkailut”-peliä, leikkimällä norppa-aiheisia leikkejä sekä askartelemalla omia norppia. Norpan suojeluakin leirillä käsitellään.

Lasten norppaleiri on osa Saimaannorppa-LIFE-hanketta. Sen järjestämisestä vastaa Suomen luonnonsuojeluliitto, mutta käytännön järjestelyistä vastaa Luonto-Liiton Savo-Karjalan luontopiiri, jolla on vankka ja pitkä kokemus lasten luontoleirien järjestämisestä. Saimaannorppa-LIFE-hankkeessa järjestetään lasten norppaleiri joka kesä vuosina 2014-17.

Tiedotusvälineiden edustajilla on mahdollisuus vierailla leirillä maanantaista torstaihin sovittaessa. Vierailusta tulee sopia leirinjohtajien, Raisa Savolaisen tai Rida Haapalan, kanssa.

Liitteenä kuvia viime vuoden leiritunnelmista. Kuva: Kaarina Tiainen / SLL

Lisää aiheesta

Leirimainos

Tunnelmia vuoden 2015 norppaleiriltä

Lisätietoa saimaannorpasta

Lisätiedot

Leirijohtajat Raisa Savolainen, p. 0456754331 ja Rida Haapala, p. 0504045629, Luonto-Liiton Savo-Karjalan luontopiiri
Kaarina Tiainen, saimaannorppa-asiantuntija, Suomen luonnonsuojeluliitto, Saimaannorppa-LIFE, p. 050 530 3270 tai 050 3240 456

Liitetiedostot

---

Felix Siivonen
Tiedottaja
felix.siivonen@sll.fi
p. 040 632 7004

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs