Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Perttulan erityisammattikoululla puhdistetaan öljyistä maata

Hämeen ympäristökeskus

Perttulan erityisammattikoululla puhdistetaan öljyistä maata

Julkaistu: 19.12.2008 klo 09:23
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Hämeen ympäristökeskus on antanut päätöksen Hämeenlinnassa sijaitsevan Perttulan erityisammattikoulun öljyhiilivedyillä pilaantuneen maaperän puhdistamisesta. Pilaantuneen maa-aineksen määräksi on arvioitu noin 14 m3 ja puhdistettavan alueen laajuudeksi noin 10 m2.

Hämeen ympäristökeskus on antanut päätöksen Hämeenlinnassa sijaitsevan Perttulan erityisammattikoulun öljyhiilivedyillä pilaantuneen maaperän puhdistamisesta. Pilaantuneen maa-aineksen määräksi on arvioitu noin 14 m3 ja puhdistettavan alueen laajuudeksi noin 10 m2. Maaperä puhdistetaan massanvaihdolla, alustavan suunnitelman mukaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Öljyjakeet ovat päässeet maaperään rikkoutuneesta jäteöljysäiliöstä. Myös huoltopukin ympäristön maaperä on lievästi pilaantunut. Jäteöljysäiliö on Hattelmalanharjun I luokan pohjavesialueella, joten se voi aiheuttaa riskin öljyn kulkeutumisesta pohjaveteen. Ympäristökeskus edellyttää päätöksessään, että kiinteistön läheisyydessä olevasta pohjavesiputkesta otetaan vesinäyte noin kuukauden kuluttua puhdistustöiden valmistumisesta.

Pilaantunut maa-aines on kaivettava, lastattava ja kuljetettava niin, että pilaantunutta maa-ainesta ei leviä ympäristöön eikä siitä aiheudu haittaa tai vaaraa terveydelle tai ympäristölle. Puhdistustyöstä on tehtävä loppuraportti, jossa on esitettävä muun muassa alueelta kaivettavien ja poiskuljetettavien maamassojen määrä ja haitta-aineiden pitoisuudet. Maaperään puhdistuksen jälkeen jäävien haitta-aineiden pitoisuudet on selvitettävä. Loppuraportti ja selvitys on toimitettava Hämeen ympäristökeskukselle ja Hämeenlinnan kaupungin ympäristölautakunnalle.

Lisätietoja

Ympäristöinsinööri Maria Väänänen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 650

Tiedotus

Riitta Turunen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 680

Päätös (pdf-tiedosto, 50 kB)

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs