Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Perhepartiosta elämyksiä lapsille ja vanhemmille

Lounais-Suomen Partiopiiri ry

Perhepartiosta elämyksiä lapsille ja vanhemmille

Tiedote.
Julkaistu: 11.10.2016 klo 10:57
Julkaisija: Lounais-Suomen Partiopiiri ry

Porissa on syksyn aikana mahdollisuus osallistua uuteen koko perheen harrastukseen. Perhepartiossa lapset ja vanhemmat pääsevät toimimaan yhdessä muiden perheiden kanssa sekä samalla seikkailemaan luonnossa ja tutustumaan partiotoimintaan.

Harrastukseen voivat osallistua alueen perheet, toiveena on kuitenkin, että yksi perheenjäsenistä olisi Porin Tulitikkujen jäsen. Lapsen kanssa voi osallistua myös isovanhemmat ja muut sukulaiset ja lähipiirin aikuiset.
- Perhepartio tarjoaa perheille mahdollisuuden viettää yhteistä aikaa luonnossa muiden perheiden kanssa, kertoo Juulia Pihlajaviita paikallisesta Porin Tulitikut -lippukunnasta.

Tulitikkujen perhepartioryhmä on ehtinyt tehdä kaikenlaista vuosien aikana. – Syyskuussa teimme retken alpakkatilalle, jossa vietimme yhden iltapäivän hoitaen ja tutustuen karvaisiin alpakkoihin. Lapset nauttivat päivästä silminnähden.
Ryhmä on käynyt retkien lisäksi suunnistamassa, tutustumassa oman alueen retkikohteisiin sekä lähimaastoon Porissa. Toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä perhepartiolaisten kanssa, joten toiminnan sisältö määräytyy osallistujien, niin lasten kuin aikuistenkin, toiveiden mukaan. – Suunnitteilla on, että perhepartiolaiset pääsisivät osallistumaan lippukunnan jouluretkelle muiden partiolaisten kanssa, paljastaa Pihlajaviita.

Kokoontumiset kerran kuussa

Yhteisissä tapaamisissa toimitaan paljon luonnossa sääolosuhteiden salliessa. Perhepartiossa pääsee tutustumaan mitä partioharrastus on aikuisten johtajien johdolla, ja ryhmä pyrkii kokoontumaan kerran kuussa eri tekemisen parissa.
- Parasta tässä toiminnassa on, että ryhmäläiset ovat saaneet uusia ystäviä. Kiireettömät yhdessä vietetyt nuotiohetket perheiden kesken eväsmakkaroita paistaen ja jutustellen ovat arvokkaita hektisen arjen keskellä. Siinä samalla lasten luontosuhteet vahvistuvat ja kehittyvät, kommentoi Pihlajaviita.

Lisätietoa Porin Tulitikkujen perhepartiotoiminnasta:
Juulia Pihlajaviita
juulia.pihlajaviita@gmail.com
p. 040 574 1093

Liitetiedostot

Lounais-Suomen Partiopiiri on perustettu vuonna 2008. Piirin 122 lippukunnassa toimii noin 11 000 partiolaista. Piirin toiminta-alue käsittää Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnat ja mahdollisuus partiotoimintaan on partiopiirin kaikkien kuntien alueella.

Partioliike on Suomen suurin nuorisojärjestö 65 000 jäsenellään. Partio on vapaaehtoista, kansainvälistä, puoluepoliittisesti sitoutumatonta ja kaikille avointa toimintaa. Partion tavoitteena on kasvattaa lapsista ja nuorista itsenäisesti ajattelevia yhteiskunnan jäseniä, jotka tuntevat vastuun itsestään, lähimmäisistään ja ympäristöstään.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs