Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Patruunamäärää rajoitetaan kaikkien lintujen ja joidenkin eläinlajien metsästyksessä

Maa- ja metsätalousministeriö

Patruunamäärää rajoitetaan kaikkien lintujen ja joidenkin eläinlajien metsästyksessä

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2013 klo 16:21
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Maa- ja metsätalousministeriö muuttaa parhaillaan metsästysasetuksen ampuma-aseita koskevia säännöksiä. Itselataavien aseiden patruunoiden maksimimäärää säädetään tiukemmaksi silloin, kun niillä metsästetään lintu- ja luontodirektiivin piiriin kuuluvia lajeja.

Lintu- ja luontodirektiivin avulla suojellaan kaikkia lintuja sekä joitain luonnonvaraisia eläimiä ja kasveja. Eläimistä direktiivin piiriin kuuluu esimerkiksi ilves, karhu, susi, saukko, metsäjänis ja näätä. Direktiivin suojaamia eläimiä metsästettäessä aseessa saa olla maksimissaan kaksi patruunaa, kun muita eläimiä metsästettäessä noudatetaan metsästyslain kolmen patruunan maksimia.

Muutettavalle asetukselle kaavailtu sanamuoto on aiheuttanut tulkinnan siitä, että kaikki itselataavat aseet olisivat kiellettyjä lintu- ja luontodirektiivin alaisten lajien metsästyksessä. Näin ei kuitenkaan ole tarkoitus olla, vaan patruunoita saa olla maksimissaan kaksi. Maa- ja metsätalousministeriö korjaa asetuksen sanamuotoa selkeämmäksi ennen kuin se tulee voimaan 1.6.2013.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
Rami Sampalahti, ylitarkastaja, p. 0295162419


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs