Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Partiolaiset valtaavat Lahden keskustan sunnuntaina 15. toukokuuta

Hämeen Partiopiiri ry

Partiolaiset valtaavat Lahden keskustan sunnuntaina 15. toukokuuta

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2016 klo 14:48
Julkaisija: Hämeen Partiopiiri ry

 

Hämeen Partiopiirin partiolaiset kokoontuvat Lahteen sunnuntaina 15. toukokuuta viettämään perinteikästä paraatiretkipäivää. Partiolippukuntien omia huutoja kajauttelevat partiolaiset valtaavat viireineen ja rumpuineen kaupungin keskustan puoliltapäivin. Kyseessä on partiolaisten Reissu2016-tapahtuma, joka alkaa klo 11.30 paraatimarssilla läpi Lahden keskustan. Partiolaiset marssivat lippukunnittain kirjastolta Lahden Kauppatorille reittiä kirjasto-Saimaankatu-Aleksanterinkatu-Kauppatori. Marssi kestää noin tunnin.

Partioparaatilla on vuosikymmenten perinteet. Edellisen kerran sellainen nähtiin Lahden keskustassa vuonna 2011. Partioparaatissa yhteinen tekeminen tiivistyy, kun peräjälkeen ja rintarinnan marssii yli 1.500 yhteisen harrastuksen jakavaa lasta ja nuorta. Paraatinjohtajana toimiva Katariina Sinivaara Joutjärven Tapulitytöistä toteaakin, että partioparaati on ennen kaikkea tapahtuma, jossa partiolaiset saavat ylpeänä esitellä omaa harrastustaan.

Paraatin vastaanotto tapahtuu Aleksanterinkadulla, Sokos-tavaratalon kohdalla. Aleksanterinkadun rakennustyömaan vaiheet ja muutokset vaikuttavat paraatin järjestelyihin niin, että lopullinen vastaanottokohta varmistuu vasta sunnuntaiaamuna. Paraatin vastaanottajana toimii Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm sekä paraatin kutsuvieraat. Musiikista vastaa Lahden Veteraanisoittokunta.

Paraatimarssin jälkeen retkipäivä huipentuu paraatijuhlaan, jota vietetään Lahden Kauppatorilla noin klo 12.30 alkaen. Ohjelmassa ihmetellään, missä se Mörrimöykyn kolo olikaan ja kuka kumma leipoo kaupungin parhaat kakut? Lisäksi selviää ainakin, mikä on Rolle-koiran unelma ja ketkä ovat 2000-luvun kotimaisen hip hopin Matti ja Teppo. Luvassa on myös paljastuksia tulevan kesän suurleiri Roihulta! Paraatijuhlan juontajana toimii Radio Citystä tuttu Tuulia Joukainen.

Paraatijuhlassa luovutetaan lisäksi noin sadalle harrastuksessaan ansioituneelle nuorelle partiojohtajalle Mannerheim-soljet sekä muita ansiomerkkejä.

Partio on pysynyt vuodesta toiseen suosiossa lasten harrastusten joukossa. Uusien asioiden oppiminen, yhdessä tekeminen ja luonnossa liikkuminen ovat asioita, jotka vetävät harrastajia puoleensa. Kun partiolaisilta kysyy, mikä harrastuksessa on parasta. Tulee vastaus kuin pyssyn suusta: ”Leirit”. Leirillä partioharrastuksen idea konkretisoituukin mitä parhaimmalla tavalla. Tämän kevään paraatissa lippukunnat kisailevat keskenään teemalla ”Roihumaisuus”. Roihu 2016 on partion suurleiritapahtuma, joka järjestetään heinäkuussa. Roihu-leirille on ilmoittautunut  yli 17 000 osallistujaa. Paraatin kilpailuteemalla tähdätään siihen, että Lippukunnat voivat jo etukäteen suunnitella esimerkiksi sopivia huutoja kesän leiriä silmälläpitäen. Kilpailun ohella paraatipäivässä tärkeintä on kuitenkin ilo ja yhdessä oleminen.

Kutsu medialle:

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan partiolaisten ilottelua sekä paraatimarssin että partiolaisten juhlan aikana.

- Paraati klo 11.30–12.30 Kaupunginteatterilta Aleksanterinkatua Kauppatorille. Lippukunnat saapuvat paikalle kello 10.30 alkaen.
- Paraatijuhla kello 12.30–14.00 Kauppatorilla.

Haastattelupyynnöt ja median palvelut:

Marjo Majlund, Hämeen Partiopiiri ry tiedottaja, p. 050 3110918,marjo.majlund@partio.fi

 

Medialle tarkoitettuja kuvituskuvia löytyy ennen paraatia osoitteesta:

http://hameenpartiopiiri.kuvat.fi/kuvat/Medialle/

Julkaisuvapaita valokuvia voi heti paraatin jälkeen ladata Hämeen Partiopiirin nettisivujen kautta: www.hp.partio.fi

Hämeen Partipiirin toiminta-alueella partiota harrastaa yli 10 000 lasta, nuorta ja aikuista. Yli 18-vuotiaat hämäläiset partiolaiset tekevät partion eteen vapaaehtoistyötä lippukunnissa noin 600 000 tuntia vuosittain, mikä vastaa 350 nuorisotyöntekijän vuosittaista työpanosta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs