Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Partio on aivan liekeissä Loimulla ja Roihulla

Uudenmaan Partiopiiri ry

Partio on aivan liekeissä Loimulla ja Roihulla

Tiedote.
Julkaistu: 23.06.2016 klo 12:00
Julkaisija: Uudenmaan Partiopiiri ry

Hämeenlinnan Evon retkeilyalueelle nousee ensi heinäkuussa tyhjästä lähes 17 000 ihmisen kaupunki, suurleiri Roihu. Myös Etelä-Uudeltamaalta lähdetään innoissaan leirille noin 70:n osallistujan voimin. Roihu on Suomen Partiolaisten kaikkien aikojen suurin leiri, joka järjestetään Hämeenlinnan Evolla 20.–28.7. Leirille on tulossa 17 000 osallistujaa, joista noin 3000 tulee ulkomailta.

Paikalliset partiolippukunnat Inkoon Samoilijat, Polaris ja Siuntion Koskikarat muodostavat Palava Paprika -nimisen leirilippukunnan, jonka johtajana toimii InkS:in johtaja Iiro Auvinen. Kustakin lippukunnasta leirille on lähdössä noin 20 henkilöä. Hangon Meriversoista Roihulle on ilmoittautunut 8 henkilöä. ”Leirilippukunnan nimi piti olla jotain oranssia ja tulista, siitä keksittiin hauska Palava paprika”, kertoo Fiskarssissa toimivan lippukunnan Polariksen johtaja Nina ”Mansikka” Mansikkamäki.

Tänä kesänä partiolaiset ovatkin aivan liekeissä, sillä 7-9 -vuotiaat sudenpennut ja seikkailijat pääsivät lähilippukuntien Loimu-leirille 18.-21.6.2016 Meri-Teijoon ja yli 12-vuotiaat leireilevät suurleiri Roihulla 20.-28.7.2016 Evolla.

Loimulla mukana oli 100 lasta ja 50 aikuista Inkoon Samoilijoista, Polariksesta, Kantvikin Tulentekijöistä, Kuninkaantien Kipinöistä, Valontuojista, Veikkolan Eräveikoista ja -haltioista sekä Kirkkonummen Metsänkävijöistä. ”Meillä oli paljon sellaisia uusia aikuisia mukana, joille partiotoiminta ei ollut ennestään tuttua. Ohjelman järjestäminen sujui mutkattomasti näillä resursseilla. Aikuiset mahdollistivat, että lapsilla oli todella kiva leiri”, kiittelee Nina. Leirillä oli mukana myös sisupartiolaisia, eli erityistä tukea tarvitsevia lapsia. ”Kaikki lapset harjoittelivat tukiviittomia ja viittomakielellä Tää ystävyys ei raukene -laulun. Se oli elämys kaikille”, Nina kertoo. Vesilaakson melonta-aktiviteetti ja etenkin leiriolympialaisten päätteeksi rikottu pinjata olivat myös lasten mieleen. Suunnistus tuntui monesta aluksi vaikealta. ”Kun sai painella pitkin metsää rastien perässä, niin kyllä suunnistuskin alkoi tuntua lapsista hauskalta”, Nina nauraa.      

Roihu tuo ulkomaalaisia vieraita

Roihulla Palava paprika -leirilippukuntaan tulee noin 30 ulkomaalaista partiovierasta Kanadasta ja Iso-Britanniasta. Vieraat ovat pääosin 15-18 -vuotiaita. Myös neljä partiokaveria hollannista ja englannista on tulossa perhevierailulle ja Roihulle. Polariksen samoajat olivat viime kesänä Hollannissa Haarlem-jamboretella ja kaverit ovat sieltä tuttuja. Ulkomaalaisten osallistujien isännöinti on loistava tilaisuus tutustuttaa heitä suomalaiseen kulttuuriin samalla kun oppii itse uutta. Perhevierailu järjestetään ennen leiriä, 16.–20.7. Leirille matkustetaan keskiviikkona 20.7.

Leiri on tarkoitettu 12-17-vuotiaille nuorille, mutta leirin pyörittämiseen tarvitaan myös tuhansia vapaaehtoisia aikuisia. Roihu-leiri on kuin pieni kaupunki. Siellä on mm. kahviloita, kioskeja, oma palokunta ja sairaala. Kaikilla leirille tulevilla aikuisilla on oma työtehtävä, joka voi olla esim. leirikeittiössä, nettitoimituksessa, ohjelmapisteessä tai kahvilassa. Myös leiriläiset osallistuvat parina päivänä leirin töihin omassa pestissä.

Roihu-projektin liekehtimistä voit seurata verkkosivujemme lisäksi Roihun blogissa ja 

Facebook-sivuilla, Twitterissä sekä muissa sosiaalisen median kanavissa, @roihu2016.

 

Roihun Youtube-kanavalla voi virittäytyä leiritunnelmaan:
https://www.youtube.com/watch?v=y7jQA6oWk74

 

Lisätietoja

 

Nina Mansikkamäki, 0442845428, nina.mansikkamaki@gmail.com

Suomen Partiolaisten tiedottaja Elina Kamppari, p. 044 2700609, elina.kamppari@partio.fi

 

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Koko vuoden kestävä nuorisoelämys Roihu Hämeenlinnan Evolla 20.–28.7.2016. 17 100 ilmoittautuneesta leiriläisestä jopa 3000 tulee ulkomailta. Kaiken kaikkiaan Roihulla on osallistujia 45:stä eri maasta. Leiri on avoin myös kaikille partioon kuulumattomille ja heitä on tulossa leirille noin 2000.

Liitetiedostot

Uudenmaan Partiopiiri on 63 paikallisen partiolippukunnan yhteinen piirijärjestö. Piiri tukee ja palvelee toiminta-alueensa lippukuntia, joita on kauniissa kaaressa pääkaupunkiseudun ympärillä Hangosta Hyvinkään ja Mäntsälän kautta Virolahdelle. Piiri tukee lippukuntien partiotoimintaa sen kaikilla osa-alueilla, järjestää ohjelma- ja koulutustapahtumia sekä koordinoi lippukuntien lähitukea,  aluetyötä. 

Partio on täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä. Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs