Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Päivitetty tiedote: Norppalähettiläät kiertävät Saimaan kouluissa Pohjois-Karjalassa

Suomen luonnonsuojeluliitto

Päivitetty tiedote: Norppalähettiläät kiertävät Saimaan kouluissa Pohjois-Karjalassa

Tiedote.
Julkaistu: 12.03.2013 klo 14:30
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

(Päivitetty kiertueen alkamispäivää)

Suomen luonnonsuojeluliiton norppalähettiläät aloittavat torstaina 14.3.2013 kiertueensa Pohjois-Karjalassa Saimaan alueen alakouluissa. Lähettiläät esittelevät kouluissa kevään ajan lapsille saimaannorpan elämää ja Saimaan luontoa.

Lähettiläshanketta on toteutettu aiemmin jo vuosina 2010–2011 Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa.

Norppavierailut on suunnattu ensisijassa kolmasluokkalaisille. Pienissä kouluissa viestiä saatetaan viedä samalla useammallekin luokka-asteelle. Norppalähettiläät kiertävät kouluja maaliskuun puolella ensin Joensuun seudulla ja myöhemmin keväällä muun muassa Liperissä ja Kiteellä.

Saimaannorppa on äärimmäisen uhanalainen nisäkäs, jonka suojeluvastuu on suomalaisilla ja erityisesti Saimaan rantojen asukkailla. Suomen luonnonsuojeluliiton valistustyön tavoitteena on saada koululaiset ymmärtämään, minkä vuoksi on tärkeää välttää saimaannorpan sukupuutto ja säilyttää norppa elävöittämässä Saimaan luontoa myös tulevien sukupolvien aikana.

Norpan alkuvuosi on ollut murheellinen, kun jo neljä norppaa on jäänyt verkkoihin, näistä kolme on kuollut.

"Suojelutyötä on edelleen tehostettava ja tietoa norpan suojelusta levitettävä. Aiempina vuosina Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa norppalähettiläät saivat erittäin hyvän vastaanoton ja palaute oli kiittävää. Hyvillä mielin ja innostuneina jatkamme työtä nyt Pohjois-Karjalan puolella, jonne norppakin yrittää paluuta. Mukaan on ilmoittautunut jo lähes 30 koulua, mutta vielä mukaan mahtuu", kertoo aluepäällikkö Kaarina Tiainen Suomen luonnonsuojeluliitosta.

"Odotamme innolla kevään kouluvierailuja ja torstaina alkavaa kiertuetta. Kerromme lapsille saimaannorpasta ja sen ihmeellisestä maailmasta videoiden, kuvien ja äänien avulla", kertovat lähettiläät Kirsikka Pynnönen ja Meeri Zembe.

Norppalähettiläiden vierailut ovat kouluille maksuttomia. Suomen luonnonsuojeluliiton norppalähettiläiden työtä tukee autovuokraamo Hertz.

Tiedotusvälineillä on mahdollisuus lähteä lähettiläiden matkaan koulun norppaoppitunnille. Vierailuajankohdasta ja koulusta on syytä sopia ajoissa norppalähettiläiden kanssa, yhteystiedot alla.

 

Lisätiedot:

• Kaarina Tiainen, aluepäällikkö, saimaannorppa-asiantuntija, Suomen luonnonsuojeluliitto, puh. 050 530 3270

• Meeri Zembe ja Kirsikka Pynnönen, norppalähettiläät, puh. 046 883 8597

• Maksuton kuva norppalähettiläistä viestimien käyttöön. Kuvassa Kirsikka Pynnönen (vas.) ja Meeri Zembe. Kuva: SLL.

 

Liitetiedostot

--
Suomen luonnonsuojeluliitto (SLL) on maamme suurin ympäristöjärjestö. Sen toiminta kattaa koko maan Ahvenanmaata lukuunottamatta.

Matti Nieminen
viestintäpäällikkö, Suomen luonnonsuojeluliitto
puh. 050-564 2283, etunimi.sukunimi@sll.fi, www.sll.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs