Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Päivi Miettinen voitti Rakkautta Karhunkierroksella –kirjoituskilpailun

Metsähallitus

Päivi Miettinen voitti Rakkautta Karhunkierroksella –kirjoituskilpailun

Tiedote.
Julkaistu: 10.09.2015 klo 18:00
Julkaisija: Metsähallitus

Aidot tarinat liikuttivat päätuomari Kati Koivukangasta Metsähallituksen luontopalveluiden järjestämässä kisassa.

Taidokas kieli ja suuri rakkaus luontoa ja kanssakulkijaa kohtaan vangitsivat tuomariston mielenkiinnon ja pakottivat lukemaan tarinan uudelleen ja uudelleen. Tällä perusteella Päätalon-instituutin johtaja Kati Koivukangas valitsi juvalaisen Päivi Miettisen kirjoittaman Aamuhetken voittajaksi Rakkautta karhunkierroksella –kirjoituskilpailussa.

Kilpailun tulokset julkistettiin 10. syyskuuta Kuusamotalolla Karhunkierroksen 60-vuotisjuhlassa. Koivukangas valitsi voittajan Metsähallituksen luontopalveluiden ja Koillissanomien esiraadin valitsemasta kymmenestä kirjoituksesta. Kilpailuun tuli yhteensä 42 kirjoitusta, niin elämäkerrallisia kuin fiktiivisiä.

Koivukangas kertoo uppoutuneensa voittajatekstin luontokuvauksiin niin intensiivisesti, että ei ensimmäisillä lukukerroilla huomannut päähenkilöiden vaihtavan sormuksia.

- Tuli pakottava tunne lukea teksti uudelleen ja uudelleen. Mitä muuta tapahtunutta jäi huomaamatta, kun purppuranpunaiset maariankämmekät veivät minut astelemaan Karhunkierroksen poluille? Koivukangas kertoo.

Voittoisan tarinan kirjoittanut Päivi Miettinen kertoo kiertäneensä pienen Karhunkierroksen viime kesänä miehensä kanssa.

- Sain tuolta retkeltä monta pientä yksityiskohtaa tekstiini. Lisäsin fiktiivisenä elementtinä tarinaan vielä karhun, joka kulkee sadunomaisesti taustalla, hän kertoo.

Miettinen on ammatiltaan luokanopettaja ja harrastaa kirjoittamista erilaisiin kilpailuihin osallistuen.

- Kirjoituskilpailuista saa hyviä aiheita, ja menestys innostaa kirjoittamaan lisää.

Toisen sijan kilpailussa sai Kirje Antinmaahan. Sen kirjoitti Imatralla asuva Silja Vehkalampi, joka osoitti tarinansa edesmenneelle isoisälleen, kirjailija Reino Rinteelle. Tekstissä oli muistoja yhteisiltä luontoretkiltä, paloja kuusamolaista historiaa, yhteiskunnallista pohdintaa, luonnon puolesta puhumista sekä aitoa kunnioitusta ja rakkautta luontoa kohtaan, joka siirtyy sukupolvelta toiselle.

- Kirje aiheutti syvän liikutuksen, tuomari Koivukangas kiteyttää.

Silja Vehkalammelle aihe oli niin henkilökohtainen, että hän kertoo itsekin itkeneensä sitä kirjoittaessaan.

- Olen ammattitoimittaja, mutta en ole paria pöytälaatikkorunoa lukuun ottamatta kirjoittanut kaunokirjallisuutta. Ehkä saan tästä rohkeutta jatkaa omia kokeilujani, hän kertoo.

Kolmannen sijan sai helsinkiläisen Johanna Salmisen psykologinen kuvaus Paluu.

Kunniamaininnat saivat 11-vuotiaan suonenjokelaisen Iida Paavilaisen kirjoittama Kohtalon kosket sekä tarina Trail of Love,  jossa  belgialainen Timothy D´hondt muistelee vuonna 2012 kierrettyä Karhunkierrosta, jolla matkaseurana oli nälkää ja hyttysiä, mutta myös avuliaita ihmisiä.                                            

 

Kaikki palkitut tekstit julkaistaan verkossa 10.9. klo 20.

www.luontoon.fi/rakkauttakarhunkierroksella

Yhteistyökumppanit: Arctic Warriors, Rantasipi Rukahovi, Erä-Susi, Ruka Safaris, Päätalo-instituutti, Koillissanomat.

Lisätietoja: Merja Aakko, tiedottaja, Metsähallituksen luontopalvelut, p. 0407096951

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs