Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Päiväkotien tärkeä lähiluonto kartalle

Lahden kaupunki

Päiväkotien tärkeä lähiluonto kartalle

Tiedote.
Julkaistu: 10.11.2014 klo 17:28
Julkaisija: Lahden kaupunki

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan päiväkotien lähiluonnon kartoitustyöhön ja luonnonympäristössä toteutettavaan varhaiskasvatukseen Kytölän päiväkodissa maanantaina 17.11.2014 klo 9.00.

Päiväkodin lapsiryhmän toimintaa voi käydä seuraamassa läheisessä metsässä. Samalla on mahdollisuus haastatella varhaiskasvatuksen henkilöstöä lähiluonnon merkityksestä päiväkodin toiminnassa.

Lähiluonto on lapsille monipuolinen oppimis- ja leikkiympäristö, jota hyödynnetään ahkerasti varhaiskasvatuksessa. Luonnossa liikkuminen edistää sekä henkistä että fyysistä hyvinvointia ja tarjoaa elämyksiä. Lapsiystävällisessä kaupungissa lähiluonnon arvo tunnistetaan ja sitä vaalitaan.

Lähiluontokartoituksessa selvitetään lahtelaisten päiväkotien toiminnassaan käyttämät luontoalueet ja merkitään ne sähköiseen kartta-aineistoon. Paikkatietoa tärkeistä lähiluontokohteista ei ole aikaisemmin ollut maankäytön suunnittelijoiden tai metsäammattilaisten käytössä. Nyt kerättävää aineistoa hyödynnetään myös yleiskaavan päivitystyössä ja ESR-rahoitteisessa Polku - Luonnosta potkua työelämään ja hyvinvointia nuorille -hankkeessa.

Kartoitusta varten on kehitetty internetissä toimiva kysely, jolla päiväkotien käyttämien luontokohteiden rajaukset saadaan suoraan sähköiseen muotoon kaupungin eri toimijoiden ulottuville. Kyselyn kehittivät yhteistyössä kaupungin maankäyttö ja Lahden seudun ympäristöpalvelut, joka toteuttaa kartoituksen. Ympäristöneuvonnan henkilöstö vierailee päiväkodeissa, ja karttakysely täytetään yhdessä päivähoidon henkilöstön kanssa.

Maanantaina 17.11. Kytölän päiväkodissa paikalla ovat yleiskaava-arkkitehti Johanna Palomäki ja vuorovaikutussuunnittelija Henrik Saari Lahden kaupungin maankäytöstä sekä projektisuunnittelija Kati Komulainen ja opinnäytetyöntekijä Essi Kortelainen Lahden seudun ympäristöpalveluista.

 

Lisätietoja

Projektisuunnittelija Kati Komulainen, p. 044 416 3626, Lahden seudun ympäristöpalvelut

Ympäristöneuvontapäällikkö Päivi Sieppi, p. 050 559 4090, Lahden seudun ympäristöpalvelut

Vuorovaikutussuunnittelija Henrik Saari, p. 044 416 3820, Lahden kaupungin maankäyttö

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs