Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Päijänteen ja Kymijoen vesitilanne lähipäivinä ennallaan

Päijänteen ja Kymijoen vesitilanne lähipäivinä ennallaan

Julkaistu: 05.12.2008 klo 09:30
Julkaisija:

Kymijoen virtaaman nopea kasvu on pysähtynyt. Ahviossa Kymijoen alajuoksulla virtaama on tällä hetkellä noin 610 m³/s. Vesi on noussut paikoin pelloille ja yksittäisten kiinteistöjen kellareissa on vettä.
Nummenjokikin tulvii

Kymijoen virtaaman nopea kasvu on pysähtynyt. Ahviossa Kymijoen alajuoksulla virtaama on tällä hetkellä noin 610 m³/s. Vesi on noussut paikoin pelloille ja yksittäisten kiinteistöjen kellareissa on vettä. Myös rantarakenteita, joitakin yksityisteitä ja siltoja on veden alla. Etelä-Kymenlaaksossa on peltoja veden alla arviolta 300-500 ha.

Juoksutus Päijänteestä on tällä hetkellä 400 m³/s. Juoksutukset toteutetaan niin, että virtaama Kymijoen alaosalla ei kasva enää nykyisestä. Päijänne nousee ennusteen mukaan keskimääräisissä oloissa vielä muutaman senttimetrin, jonka jälkeen se joulukuun puolivälin tienoilla kääntyy laskuun.

Mäntyharjun ja Valkealan reitin tulovesimäärät ovat myös tasaantumassa ja kääntymässä laskuun. Vuohijärven vedenkorkeus nousee kuitenkin vielä keskimääräisissä oloissa noin 10 cm.

Vedenkorkeus- ja virtaamaennusteet on tehty käytettävissä olevan 10 vuorokauden sääennusteen ja tilastojen mukaan. Vesitilanteen kehitys Kymijoen vesistössä joulukuun puolivälin jälkeen on kiinni joulukuun lopussa ja ensi vuoden alussa toteutuvista sademääristä ja lämpötilasta. Tulvan pahenemisen vaara vuoden lopussa ja tulevan vuoden alkupuolella on edelleen olemassa jos sääolot ovat epäedulliset.

Lisätietoja:

Kaakkois-Suomen ympäristökeskus
Vesistöt
Suunnitteluinsinööri Jukka Höytämö 040 5188962
Vesistöpäällikkö Visa Niittyniemi 040 5188985

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs