Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Oulun yliopistolle ja Suomen ympäristökeskukselle kaksi yhteistä tutkimusprofessuuria

Oulun yliopisto

Oulun yliopistolle ja Suomen ympäristökeskukselle kaksi yhteistä tutkimusprofessuuria

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2014 klo 10:58
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto ja Suomen ympäristökeskus
Tiedote 29.9.2014

Oulun yliopistolle ja Suomen ympäristökeskukselle kaksi yhteistä tutkimusprofessuuria

Oulun yliopisto ja Suomen ympäristökeskus (SYKE) ovat perustaneet yhteiset materiaalitalouden ja energiatalouden tutkimusprofessuurit. Materiaalitalouden tutkimusprofessuuriin on nimitetty samassa tehtävässä jo aiemmin Thule-instituutissa toiminut filosofian tohtori Ilmo Mäenpää. Energiatalouden tutkimusprofessuuriin on nimitetty kauppatieteiden tohtori Maria Kopsakangas-Savolainen.

Tutkimusprofessorien tehtävänä on organisoida monitieteisiä tutkimushankkeita ja kehittää alansa tutkimusta monitieteisessä yhteistyössä Oulun yliopistossa ja SYKEssä.

Materiaalitalouden tutkimusprofessorin tehtävät liittyvät talouden materiaalitehokkuuden parantamiseen. Tehtävässä kehitetään luonnonvarojen ainevirtatilinpitoa ja -analyysiä, jolla tuetaan toimialakohtaisen ja alueellisen materiaalitehokkuuden parantamista sekä näihin liittyvien ympäristövaikutusten minimointia. 

Energiatalouden tutkimusprofessorin tehtävät liittyvät kestävään energiatalouteen. Tavoitteena on käynnistää tutkimuksia ja tuottaa tietopohjaa ratkaisuihin, joilla tehostetaan energian käyttöä ja ympäristömyötäisen energian tuotantoa erilaisissa yhdyskuntarakenteissa.

Toiminta painottuu ilmastonmuutoksen hillintään ja uusiutuvien energialähteiden käyttöön. Tavoitteena on löytää eri energialähteille ekologisesti kestävät käyttökohteet ja tuotantotavat sekä tutkia eri instituutioiden ja kannusteiden vaikutuksia kehitykseen.

Materiaalitalouden tutkimusprofessuurin sijoituspaikka on Oulun yliopiston Thule-instituutti ja energiatalouden tutkimusprofessuurin Suomen ympäristökeskuksen kulutuksen ja tuotannon keskus sekä Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun Martti Ahtisaari Instituutti.

Tutkimusprofessuurien perustamisella pohjustetaan Oulun yliopiston ja Suomen ympäristökeskuksen laajempaa tavoitetta ympäristötaloustieteen aseman vahvistamisesta ja siihen liittyvän yhteistyön tiivistämisestä Oulun yliopistossa.

Lisätietoja

Professori Rauli Svento, Oulun yliopisto, Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu, puh. 0294 482 912, etunimi.sukunimi@oulu.fi

Professori Kari Laine, Thule-instituutti, puh. 0294 483 550, etunimi.sukunimi@oulu.fi

Professori Jyri Seppälä, Suomen ympäristökeskus, puh. 0295 251 629, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs