Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Oulangan kansallispuiston kuusikymppiset on täynnä juhlahumua ja mukavia fiiliksiä

Metsähallitus

Oulangan kansallispuiston kuusikymppiset on täynnä juhlahumua ja mukavia fiiliksiä

Tiedote.
Julkaistu: 25.04.2016 klo 11:30
Julkaisija: Metsähallitus

Oulangan kansallispuiston 60-vuotista taivalta juhlitaan pitkin vuotta erilaisissa tapahtumissa, jotka on toteutettu yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa. Koko vuoden tapahtumakattaus on monipuolinen ja se tarjoaa tekemistä, näkemistä ja kokemista kaiken ikäisille. Juhlintaan pääsee mukaan useissa eri paikoissa, jopa Espoossa asti. Lokakuussa OulankaFest valtaa luontokeskus Haltian viikonlopun ajaksi ja osallistujilla on mahdollisuus kokea upea Oulanka kaikilla aisteilla.

Kesällä juhlinta huipentuu Luontofestareilla kun juhlat jatkuvat viikon ajan, kellon ympäri, pitkin poikin Kuusamoa, Sallaa, Posiota ja Rukaa. Luontofestareiden ohjelmaa päivitetään jatkuvasti nettisivuillemme, pysy kärryillä vierailemalla säännöllisesti osoitteessa www.oulankanaturefest.net. Kaikki juhlavuoden tapahtumat päivitetään www.luontoon.fi/oulanka –sivuille ja tietysti tapahtumista tiedotetaan myös Oulangan kansallispuiston Facebook-sivuilla.

Oulangan kansallispuiston juhlahumua ja fiiliksiä voi jakaa sosiaalisessa mediassa käyttämällä hashtageja #Oulanka60 #OulankaNationalPark60 sekä #OulankaLuontofestarit2016. Kuvat voivat olla Oulangan kansallispuiston upeista maisemista tai jostain juhlavuoden tapahtumasta. Voit jakaa myös muistoja postaamalla vanhoja valokuvia Oulangan kansallispuistosta. Parhaimpia otoksia palkitaan Oulanka60v-tuotteilla ja kuvat jaetaan Oulangan kansallispuiston Facebook-sivuilla.

Seuraavan kerran Oulankaa pääsee juhlimaan jo toukokuun alussa! Tulvaviikkoa vietetään 8.- 15.5.  Oulangan luontokeskuksessa, jossa on koko viikon ajan pienoisnäyttely tulvan merkityksestä Oulangan alueella. Toukokuussa on käynnissä myös kisa, jossa voi arvata tulvahuipun ajankohdan! Lauantaina 14.5. järjestetään opastettu tulvaretki Kiutakönkäälle. Kiutakönkään kupeessa Basecamp Oulangan Pop up-ravintolassa tarjolla paikallista villiruokaa ja oppaan kanssa melotaan koskenlaskulautalla Oulankajokea pitkin Nurminiemeen. Lisätietoja ja ennakkoilmoittautumiset melontaretkelle puh. 0400 875 741 tai oulanka@basecampoulanka.fi. Äitejä voi hemmotella sunnuntaina 15.5. viemällä heidät tulvaretkelle ja sen päätteeksi Äitienpäivälounaalle luontokeskuksen kahvilaan. Menu ja lisätietoja löytyy osoitteesta www.luontoon.fi/oulanka/ajankohtaista

Tässä koko juhlavuoden komea tapahtumakattaus:

9.-15.5. Oulangan tulvaviikko, www.luontoon.fi/oulanka/ajankohtaista

16.-22.5. Lasten lintuviikko, www.luontoon.fi/oulanka/ajankohtaista

22.5. Euroopan kansallispuistopäivä, Pirkko Siikamäen luento alueen linnuista Oulangan luontokeskuksessa. Lintukerhon kevätretki suuntautuu alustavasti Oulangalle sunnuntaina 22.5.

27.-29.5. NUTS Karhunkierros, Oulanka60-standi kisatorilla ja Oulangan lajisto- ja reitistöluennot Rukan kokouskeskuksessa perjantaina 27.5.

19.6. Pohjolan luonnonkukkien päivä, Tuula Kotilan Peikkotalot- näyttelyn avaus ja satutuokio Oulangan luontokeskuksessa. Opastettu maastoretki etsimään ja ihastelemaan pohjoisen luonnon villejä kukkia. www.luontoon.fi/oulanka/ajankohtaista

1-3.7. Ruka SUP Weekend

2.7. Oulanka SUP Maraton

2.-9.7. Luontofestariviikko www.oulankanaturefest.net

8.-9.7. Käylän tukkilaiskisat, Oulanka60-standi sekä näyttely

8.-10.7. Salla Midnight Trail Marathon

11.-17.7. Kuusamon kansanparannuspäivät

15.7. Hautajärvi-päivä, Salla

15.7. Äinpäin päivä, Salla

16.7. Oulangan Heinähässäkkä

19.7. Salla-päivä, Oulanka60-standi sekä luento Oulangan kansallispuiston historiasta

25.-28.8. Erävaelluksen SM, Oulangan kansallispuisto

27.8. Suomen luonnon päivä

29.8. Pohjois-Skandinavian vaellusreitit –luento, Oulangan luontokeskus

29.8. Vaellus väreissä - Harri Ahosen valokuvanäyttely, Oulangan luontokeskus

1.-4.9. Wild Wellbeing Kuusamo Lapland

2.-3.9. Rukan tunturiajot

14.-16.10. OulankaFest – Haltia, Oulangan kansallispuistoon voi tutustua Espoossa, luontokeskus Haltiassa.

21.12. Kaamostapahtuma (Oulangan kansallispuiston syntymäpäivä)

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs