Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Oamkin ja Oulun yliopiston opiskelijat voittivat idea- ja suunnittelukilpailun

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkin ja Oulun yliopiston opiskelijat voittivat idea- ja suunnittelukilpailun

Tiedote.
Julkaistu: 19.10.2011 klo 12:46
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) maisemasuunnittelun opiskelijat Annalinda Günther ja Eveliina Oinonen sekä Oulun yliopiston arkkitehtuurin opiskelijat Tanya Anthony, Sanni Kemppainen ja Hanna Kosunen sekä konetekniikan opiskelija Jani Leinonen voittivat joukkueena kansainvälisen yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille suunnatun idea- ja suunnittelukilpailu SuvelaSURGEn.

Kilpailu oli tarkoitettu monitieteisille opiskelijaryhmille, jossa ainakin yhden ryhmän jäsenen oli oltava arkkitehtuurin ja yhden rakennus- tai ympäristötekniikan opiskelija. Muut ryhmän jäsenet sai kutsua vapaasti miltä opiskelualalta tahansa. Kilpailun tavoitteena oli löytää kestävän rakentamisen mukaisia uudistamis- ja kehitysideoita Espoon Suvelan asuinalueelle. Opiskelijajoukkueiden kohteiksi oli valittu seuraavat kolme olemassa olevaa rakennetta:

1. Kirstintie, alueen pääkokoojakatu ympäristöineen
2. Kaupungin omistaman Espoonkruunu-vuokrayhtiön asuinkortteli
3. Palvelukortteli, johon kuuluvat entinen Keski-Espoon koulu, ostoskeskus ja palvelukeskus

Pääpalkinto 5 000 euroa myönnettiin Oamkin ja Oulun opiskelijoista muodostetulle joukkueelle. Ryhmä pienensi Kirstintien ympäristön mittakaavaa uudella jalankulkualueella, täydennysrakentamisella, ohjaamalla liikennevirtoja uudelleen sekä siirtämällä parkkialueita kansien alle. Kaksi uutta vihervyöhykettä mahdollistavat luontevan ja miellyttävän jalankulun läheisille alueille. Juryn perusteluiden mukaan ehdotus huomioi alueen nykyisen monimuotoisuuden sekä luo rakenteita, joiden myönteiseen henkeen on helppo edelleen kehittää Suvelasta monikulttuurista, integroivaa ja dynaamista yhteisöä.

Kilpailuun saapui yli 60 ideaa 14 eri maasta ympäri maailman, ja kilpailutöiden taso oli korkea. Alan ammattilaista koostuva jury arvioi töitä kestävän kehityksen kriteereillä (sosiaalinen, taloudellinen ja ekologinen kestävyys) sekä elinkaari-, innovatiivisuus- ja toteutettavuusnäkökulmista. Lopputuloksena kolmelle joukkueelle jaettiin yhteensä 8 000 euron palkinnot. Idea- ja suunnittelukilpailu SuvelaSURGE järjestettiin SB11 Helsin­ki -konferenssin ja Espoon kaupungin yhteistyönä. Kilpailun toteutuksesta vastasivat Valtion teknillinen tutkimuskeskus VTT ja Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL.

Lisätietoja:

Yliopettaja Pirjo Siipola, pirjo.siipola@oamk.fi, 050 525 3676

Sanni Kemppainen, sannikem@paju.oulu.fi, 040 865 2397

Carmen Antuña, Research Scientist M.Sc. (Arch.), Sustainable Building, Valtion teknillinen tutkimuskeskus VTT, carmen.antuna@vtt.fi, 040 199 3522

www.sb11.org/sb11-helsinki/competition.html


Oamkista valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs