Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Oamk esittelee AppLab-koulutuksessa kehitettyjä innovaatioita 9.6.

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamk esittelee AppLab-koulutuksessa kehitettyjä innovaatioita 9.6.

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2015 klo 13:44
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) AppLab-koulutuksessa on tämän kevään aikana kehitetty kuusi innovatiivista tuotetta, jotka esitellään 9.6. kello 10.00–12.30 osoitteessa Torikatu 23, Oulu. AppLabin osallistujat ovat eri alojen työttömiä ammattilaisia sekä Oamkin opiskelijoita, jotka ovat yhdessä neljän kuukauden ajan kehittäneet erilaisia sovellutuksia terveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen, energia- ja ympäristöalalle sekä koulutukseen.

Oamkissa on vuosina 2012–2014 kehitetty tulevaisuuden asiantuntijuuteen valmentava LAB-studio-oppimismalli, jonka ammattikorkeakoulujen tutkimusjohdon verkosto yhdessä ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen kanssa valitsi vuoden 2014 parhaaksi työ- ja elinkeinoelämän kehittämis- ja uudistamishankkeeksi Suomessa. LAB-studio-oppimismallin keskeisiä sisältöjä ovat luova ja monialainen ratkaisujen kehittäminen, yrittäjämäinen ajattelu ja asenne, tiimityöskentely, työelämälähtöisyys sekä johtaminen. Tavoitteena mallissa on työllistyminen ja uusien toimialan yritysten perustaminen.

LAB-studio-oppimismallia on käytetty Oulu Game Labissa uusien osaajien koulutuksessa pelialalle ja pilviliiketoimintaan. Tämän tuloksena vuosina 2012–2014 on perustettu 12 start up -yritystä, joista kaksi on valittu Euroopan lupaavimpien start up -yritysten joukkoon. Peli- ja palvelukonsepteja on kehitetty 110. Näistä 31 on kehitetty demoiksi, ja niistä kymmenen on julkistettu saaden yhteensä 50 miljoonaa latausta.

Oamkin AppLabissa LAB-studio-oppimismallia on vuoden 2015 alusta alkaen laajennettu eri koulutusaloille. Tavoitteena on, että opinnot valmentavat laajentuvan asiantuntijuuden myötä paremmin yhteiskunnan ja yritysten tarpeita vastaavaan asiantuntijuuteen. Pedagogisina malleina ovat projektipohjainen oppiminen, ongelmapohjainen oppiminen sekä tutkiva ja kehittävä yhteistoiminnallinen oppiminen. Lisäksi malliin liittyy läheisesti mestari-kisälli-oppimismallilla ja valmentamisen keinoilla opettaminen. Perinteisesti hahmotettu opettajan rooli muuntuu siten oppimisen fasilitaattoriksi, tiimi- ja henkilökohtaiseksi valmentajaksi sekä projektikonsultiksi.

Tällä hetkellä koulutuksessa olevat työskentelevät vielä 30 vuoden kuluttua. Nykyinen tapa oppia tukee oman alan syvään osaamiseen eli niin sanottuun I-mallin asiantuntijuuteen. Tulevaisuuden asiantuntijalle tämä osaaminen ei kuitenkaan ole riittävää. LAB-studio-oppimismallissa opiskelijat oppivat tulevaisuuden työelämässä tarvittavaa T-mallin osaamista. Mallissa T-kirjaimen jalka tarkoittaa syvää substanssiosaamista, ja T:n yläviiva tarkoittaa kykyä ymmärtää muita osaamisalueita ja innostua niistä. T-mallin oppijalla on syvä asiantuntijuus omalla alallaan, mutta hän ymmärtää ja tuntee toisten asiantuntijuutta tavalla, joka mahdollistaa uusien ratkaisujen kehittämisen perustuen asiakkaiden ja yhteiskunnan muuttuviin tarpeisiin.

Lisätietoja:

Oamkin tuntiopettaja Kari-Pekka Heikkinen, 040 652 8144

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs