Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Nummen vanhan kaatopaikan kunnostus alkaa Forssassa

Hämeen ympäristökeskus

Nummen vanhan kaatopaikan kunnostus alkaa Forssassa

Julkaistu: 15.04.2009 klo 11:16
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Hämeen ympäristökeskus ja Forssan kaupunki aloittavat huhtikuussa Nummen vanhan kaatopaikan kunnostuksen valtion jätehuoltotyönä. Nyt alkava työ on yksi lähivuosien suurimmista ja tärkeimmistä kaatopaikkakunnostuksista Suomessa. Nummen kaatopaikka on entisessä sorakuopassa I luokan pohjavesialueella.

Hämeen ympäristökeskus ja Forssan kaupunki aloittavat huhtikuussa Nummen vanhan kaatopaikan kunnostuksen valtion jätehuoltotyönä. Nyt alkava työ on yksi lähivuosien suurimmista ja tärkeimmistä kaatopaikkakunnostuksista Suomessa. Nummen kaatopaikka on entisessä sorakuopassa I luokan pohjavesialueella. Alueen kunnostus tehdään massanvaihdolla. Poistettavien massojen määrä selviää lopullisesti vasta kaivuvaiheessa. Massanvaihdon on arvioitu kestävän 6 - 7 kuukautta.  

Nummen kaatopaikalle on viety vuosina 1954 - 1968 noin 75 000 m3 yhdyskunta-, teollisuus- ja sekalaisia jätteitä. Jätteissä on korkeita pitoisuuksia mm. polysyklisiä aromaattisia hiilivetyjä eli PAH-yhdisteitä, raskaita öljyjakeita, kadmiumia ja sinkkiä. Kunnostuksessa kaatopaikka-alueelta poistetaan kaikki pilaantuneet maat, jätteet ja jätteiden sekainen maa, jolloin niistä aiheutuvat pohjavesiriskit poistuvat kokonaan. Alueen pohjavesi on nykyisin puhdasta ja täyttää talousvesinormit. Suurin osa poistettavista massoista sijoitetaan Forssan Kiimassuon kaatopaikalle.

Nummen kaatopaikka on arvioitu jo vuosia sitten yhdeksi kiireellisimmistä valtion jätehuoltotyönä kunnostettavista kohteista. Kunnostuksella turvataan Forssan keskustan pohjavesivarat ja alueen kehittämismahdollisuudet. Kunnostuksen kokonaiskustannusarvio on 3,5 miljoonaa euroa, josta Forssan kaupungin osuus on 2,5 ja Hämeen ympäristökeskuksen miljoona euroa. Hankkeen rakennuttamispalvelut tilataan Pirkanmaan ympäristökeskukselta. Urakoitsijaksi on valittu Niska & Nyyssönen Oy, joka myös vastaa massojen loppusijoittamisesta. 

Lisätietoja

Erikoissuunnittelija Lulu Riikonen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 625,

Rakennuttajainsinööri Petri Heino, Pirkanmaan ympäristökeskus, puh. 050 5702 168

Tekninen johtaja Antti Heinilä, Forssan kaupunki, puh. 050 3537 733

Tiedotus

Riitta Turunen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 680

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs