Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Norppalähettiläät kiertävät jälleen Saimaan kesässä

Suomen luonnonsuojeluliitto

Norppalähettiläät kiertävät jälleen Saimaan kesässä

Tiedote.
Julkaistu: 24.06.2015 klo 15:45
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliiton norppalähettiläät kiertävät Saimaan alueella jo kolmatta kesää. Norppalähettiläät voi tavata heinäkuun ajan esimerkiksi toreilla ja kesätapahtumissa. He esittelevät saimaannorpan elämää ja kertovat norppaturvallisesta kalastuksesta.

Tämän kesän norppalähettiläinä toimivat Saimaan rannoilla varttuneet opiskelijat Pyry Pihlasvaara Savonlinnasta ja Maiju Partanen Sulkavalta. Heidät voi nähdä norppateltan kanssa Saimaan alueen maakunnissa, useimmin Etelä-Savossa.

”On tärkeää yrittää säilyttää norppa elävöittämässä Saimaan luontoa myös tuleville sukupolville”, kertoo Pyry Pihlasvaara.

Norppalähettiläät ovat tavattavissa muun muassa Sulkavan suursouduissa, Rääkkylän kihauksessa, Ilosaarirockissa Joensuussa ja Lipposmarkinoilla Rantasalmella. Ensimmäisen kerran heidät voi kohdata jo sunnuntaina 28.6. Lappeenrannan Linnoituksessa Lasten humppaa –tapahtumassa.

Norppatietoa myös Savonlinnan torilla

Suomen luonnonsuojeluliitolla on myös pysyvä tiedotuspiste Savonlinnan torilla heinäkuun arkipäivinä.

”Norppapääkaupungin torillakin on jaossa tietoa saimaannorpasta, norppaturvallisesta kalastamisesta. Myynnissä on myös yleisön suosimia norppatuotteita”, kertoo Etelä-Savon luonnonsuojelupiirin toiminnanjohtaja Timo Luostarinen.

Saimaannorppa on äärimmäisen uhanalainen nisäkäs, jonka suojeluvastuu on yksin suomalaisilla. Kannan koko on noin 320 yksilöä, ja se on edelleen sukupuuton partaalla. Pahiten norppakantaa uhkaa kalanpyydyskuolleisuus, erityisesti kesäaikaiset kalaverkot.

Norppalähettilästoiminta on osa Euroopan unionin rahoittamaa Saimaannorppa-LIFE-hanketta. Myös autovuokraamo Hertz tukee norppalähettiläiden liikkumista Saimaan aleella.

 

Lisätietoja:

- Pyry Pihlasvaara ja Maiju Partanen, kesänorppalähettiläät, puh. 041 705 1420 (liitteenä esim. verkkokäyttöön soveltuva maksuton kuva toimituksille: SLL/Kaarina Tiainen)

- Kaarina Tiainen, saimaannorppa-asiantuntija, Suomen luonnonsuojeluliitto, puh. 050 530 3270

- Timo Luostarinen, toiminnanjohtaja, Etelä-Savon luonnonsuojelupiiri, puh 044 208 0770 ja 050 567 0500

- Kesänorppalähettiläiden kiertuekalenteri:
http://www.sll.fi/norppalahettilaat

 

Liitetiedostot

Matti Nieminen
viestintäpäällikkö, Suomen luonnonsuojeluliitto
puh. 050 564 2283, matti.nieminen@sll.fi, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs