Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Nokian ilmastodirektiivi: Irrottakaa laturit seinästä

Saimaa Summit

Nokian ilmastodirektiivi: Irrottakaa laturit seinästä

Julkaistu: 10.07.2009 klo 15:36
Julkaisija: Saimaa Summit

Nokian ympäristöjohtaja Kirsi Sormunen pitää kuluttajatietoisuuden kohottamista keskeisenä haasteena energia- ja ilmastotalkoiden onnistumisessa.


Nokian ympäristöjohtaja Kirsi Sormunen pitää kuluttajatietoisuuden kohottamista keskeisenä haasteena energia- ja ilmastotalkoiden onnistumisessa.

- Jos maailmassa käytössä olevien Nokian noin miljardin kännykän laturit irrotettaisiin pistorasioista heti latauksen jälkeen, säästyvällä energialla lämmitettäisiin koko ajan noin sataa tuhatta taloutta, Sormunen kuvaa tilannetta yhtiönsä tuotteisiin liittyvällä esimerkillä, ja korostaa, että kotitalouksissa käytössä olevien stand by -laitteiden sammuttamisella voidaan aikaan saada jo suuri energiansäästö.

Energiatehokkuudessa Sormunen kehuu kännykkää kannettavaa tietokonetta huomattavasti kehittyneemmäksi laitteeksi. Verkkosurffailussa kännykkä kuluttaa Sormusen mukaan 30 kertaa kannettavaa tietokonetta vähemmän energiaa.

Sormusen mukaan tietotekniikka- ja tietoliikennealojen päästöt ovat vain parisen prosenttia kaikista päästöistä, mutta siihenkin on kiinnitettävä huomiota, koska tietoverkkojen ja laitteiden määrä kasvaa koko ajan. Tietoverkot ovat alan energiasyöppöjä vastaten kahdestakolmasosasta tietotekniikka-alan energiakulutuksesta.

Sormunen kertoo kännyköiden kierrätykseen tarvittavan infrastruktuurin olevan jo olemassa ja kykenevän nielemään kierrätykseen käytössä olevat kännykät. Kaikkiaan maailmassa on käytössä reilut neljä miljardia kännykkää. Mutta kännykkäkierrätyksessäkin haasteena on Sormusen mukaan kuluttajakäyttäytyminen.

Patterit laitetaan jo kiltisti kierrätykseen, mutta vanhoja kännyköitä jää edelleen nurkkiin ja laatikoihin lojumaan, Sormunen pohtii. Nokia on perustanut 85 maahan jo 5000 pistettä minne vanhat kännyt voi viedä.

Sormusen mukaan painopiste ilmasto- ja energiatalkoissa on Nokian näkökulmasta jo olemassa olevan teknologian nykyistä huomattavasti suuremmassa hyödyntämisessä uusilla älyjärjestelmillä ja Nokian kyseessä ollen nimenomaan mobiilisovelluksilla. Sormunen toteaa säästöpotentiaalit jo nykyisellä teknologialla suuriksi erityisesti älykkäiden liikenne- ja energiasiirtotekniikoiden kautta.

Maailman suurimman kännykkävalmistajan ympäristöjohtaja Sormunen ei näe syitä olla tukematta pyrkimystä kansainväliseen ilmastosopimukseen Kööpenhaminassa kuluvan vuoden lopulla.

Sormunen on seurannut rohkaistuneena maailman talousmahtien G8-maiden parhaillaan meneillään olevaa, ilmastokysymyksiä käsittelevää kokousta Italiassa, mutta pahoittelee Kiinan haluttomuutta liittyä ilmastosopimukseen.

Sormunen valmistautuu puimaan alan kotimaisten vaikuttajien kanssa ilmasto- ja energiakysymyksiä ensi keskiviikkona 15.7. Savonlinnassa järjestettävässä Saimaa Summit Ympäristö ja Teknologia -foorumissa.


Lisätietoja:

www.saimaasummit.fi

Toimitusjohtaja
Taneli Tuomaala
Saimaa Summit -
Savonlinnasali Oy
Puh. 044 055 0160
taneli.tuomaala@saimaasummit.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs