Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Nissan LEAF Ambassadörsprogram – ytterligare ett steg i rätt riktning

Nissan Nordic Europe Oy -Sverige

Nissan LEAF Ambassadörsprogram – ytterligare ett steg i rätt riktning

Pressmeddelande.
Publicerad: 19.08.2014 kl. 10:09
Utgivare: Nissan Nordic Europe Oy -Sverige

Nissan tar nu nästa steg sitt engagemang för utsläppsfri bilism genom att erbjuda utvalda kunder att delta i ett ambassadörsprogram för Nissan LEAF.

Nissan sjösätter LEAF Ambassadörsprogram som är ett led i Nissans fortsatta engagemang för en utsläppsfri bilism. Kampanjen riktar sig i första hand till Nissankunder samt beslutsfattare och företag med ett starkt miljöengagemang.

Nissan LEAF Ambassadörsprogram pågår under en begränsad period och syftet är att få ut många Nissan LEAF på de svenska vägarna. Ambassadörerna, som privatleasar bilen under ett år, förbinder sig att skriva om sin upplevelse och erfarenhet av att köra LEAF i en blogg och/eller intervjuform. Bloggen och intervjuerna publiceras i ett öppet forum för LEAF-ambassadörerna där de också kan ställa frågor, delge sina upplevelser och funderingar och ha en interaktiv dialog med Nissan och andra ambassadörer.

Intresset för Nissan LEAF Ambassadörsprogram har varit mycket stort. Under en dag såldes 100 privatleasingkontrakt i Stockholmsområdet och då kampanjen förlängdes en dag, såldes totalt 200 Nissan LEAF. Ambassadörsprogrammet är ett led i marknadsföringen av Nissan LEAF.

- Nissan har ett tydligt mål när det gäller utsläppsfri bilism. Genom att göra elbilar tillgängliga på marknaden bidrar vi till att ändra köp- och körbeteenden. Nissan LEAF Ambassadörsprogram öppnar nya möjligheter samt hjälper till att motverka den osäkerhet som finns kring laddning och räckvidd. Vår förhoppning är självfallet att fler och fler ska göra miljövänliga val när de väljer biltyp, säger Stefan Andström, chef för Nissan i Sverige.

Utbyggnad av laddinfrastruktur

Sedan elbilar introducerades och blev ett reellt alternativ för bilägare 2010, har antalet registrerade elbilar varit betydligt lägre i Sverige än i våra nordiska grannländer. Det finns dock en stor potential elbilar i Sverige. Enligt en studie av Elforsk skulle 75 % av svenskarna överväga att ha en elbil som första bil under två förutsättningar: att de inte är dyrare än fossilbränsledrivna bilar i motsvarande storlek och att det finns goda laddningsmöjligheter. Utbyggnaden av laddinfrastruktur är en nyckelfråga när det gäller allmänhetens beslut att köpa elbil eller ej.
Nissan har, tillsammans med partners, i dagsläget installerat 80 % av alla snabbladdare som finns i Sverige.

- Nissan vill vara delaktiga och i framkant när det även gäller att utveckla miljö- och infrastruktur för elbilismen. Vi har en fantastisk produkt, världens mest sålda elbil, och tillsammans med våra partners ser vi också till att alla elbilar, inte bara Nissan LEAF, kan snabbladda sina bilar på strategiskt utvalda platser längs de svenska vägarna, avslutar Stefan Andström.

 

Bilagor

För mer information, vänligen kontakta:

Alexandra Österplan, kommunikationschef Nissan Nordic Sverige, Mobil.070 693 47 51, aosterplan@nissan-europe.com

www.newsroom.nissan-europe.com/se

Om NISSAN EUROPE

Bland alla utomeuropeiska tillverkare hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 14 500 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland tillverkades förra året fler än 635 000 bilar, som t.ex. mini-MPVs, prisbelönta crossovers, SUV:ar, transportfordon samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil med 97 % nöjda kunder och med hela 95% av kunderna som rekommenderar bilen till vänner. I dag erbjuder Nissan 24 innovativa produkter på den europeiska marknaden och ligger i topp för att bli det mest sålda asiatiska bilmärket i Europa.

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter 181 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. www.newsroom.nissan-europe.com/se

Följ oss på: www.facebook.com/NissanSverige, twitter.com/NissanSverige

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs