Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Neuvostossa keskusteltiin vahvemmista toimista markkinoiden vakauttamiseksi

Maa- ja metsätalousministeriö

Neuvostossa keskusteltiin vahvemmista toimista markkinoiden vakauttamiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 11.04.2016 klo 19:26
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Maatalous- ja kalastusneuvosto jatkoi keskustelua maatalouden markkinoiden vakavasta tilanteesta. Suomea Luxemburgin kokouksessa edusti valtiosihteeri Jari Partanen.

Euroopan maatalousministerit pyysivät komissiolta vahvempia toimia markkinoiden vakauttamiseksi. Maatalousmarkkinoiden kriisi ei ole vielä hellittänyt, ja yhteisiä eurooppalaisia toimia tarvitaan. Moni jäsenmaa, Suomi mukaan lukien, toi esiin tarpeen tuottajakohtaisista kohdennetuista tuista.

Komissio esitteli kokouksessa juuri julkaistun neuvoston asetusesityksen maitojauheen ja voin varastoon oston kaksinkertaistamisesta. Asetusehdotusta kannatettiin laajasti. Jäsenmaat toivoivat ehdotuksen nopeaa käsittelyä. Suomi korosti mahdollisuutta maksaa korkeampia ja aikaistetumpia tukien ennakkomaksuja. Suomi esitti komissiolle, että se etenisi asiassa nopeasti. 

Monet jäsenmaat toivoivat joustavuutta valtiontuen sääntöihin. Suomi ja useat muut jäsenmaat pyysivät komissiolta nk. de minimis -tuen ylärajan korottamista. Seuraavan kerran markkinoiden tilannetta käsitellään neuvoston toukokuun kokouksessa.

Suomi nosti kokouksessa esille myös maatalouspolitiikan yksinkertaistamisen ja erityisesti täydentävien ehtojen monimutkaisuuden ja seuraamusten kohtuuttomuuden. Suomi toivoi, että komissio aloittaisi täydentävien ehtojen arvioinnin jo tänä vuonna.

Komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen esitteli neuvostolle myös Euroopan strategisten investointien rahaston (ESIR) tarjoamia mahdollisuuksia maatalous-, elintarvike- ja biotalousalalla. ESIR-rahastosta on rahoitettu esimerkiksi Äänekosken tulevaa biotuotetehdasta.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 040 751 8407, etunimi.sukunimi@mmm.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs