Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Myrskyn kaatamat puut laudoiksi ja hirsiksi

Sahanpuru

Myrskyn kaatamat puut laudoiksi ja hirsiksi

Tiedote.
Julkaistu: 10.06.2016 klo 11:00
Julkaisija: Sahanpuru

Salomon-kesämyrsky kaatoi tällä viikolla puita ja katkoi sähkölinjoja. Myrskytuulet kaatavat Suomessa joka vuosi miljoonien eurojen arvosta hyvälaatuista puutavaraa, josta merkittävä osa jää metsiin lahoamaan ja aiheuttaa suoria taloudellisia tappioita.

Yksityinen metsänomistaja ja mökkiläinen voi kuitenkin korjata vahingot ottamalla myrskypuut hyötykäyttöön. Eikä arvokkaita runkoja tarvitse pilkkoa polttopuiksi, jos metsänomistajalla on intoa ja taitoa puun työstämiseen laudoiksi ja hirsiksi.

Puuntyöstövälineiden asiantuntija Tommi Luostarinen Sahanpuru.fi:stä antaa 5 ohjetta tuulenkaatojen korjaamiseen ja käsittelyyn:

  1. Korjaa myrskypuut metsästä lämpimänä vuodenaikana mahdollisimman pian. Puu alkaa sinistyä hyvin nopeasti kesällä, kun sää on kostea ja lämmin.

  2. Sahaa rungot maastossa, jotta niitä on helpompi käsitellä – oikeilla työkaluilla sahaaminen maastossa onnistuu lautatavaraksi asti. Lautoina puutavaran saa kuljetettua helposti pois metsästä omin voimin, ilman raskasta kalustoa.

  3. Kuivaa laudat varjoisassa ja hyvin tuulettuvassa tilassa. Oikeanlaisella taapeloinnilla varmistetaan, että puu on kosteudelta suojassa, mutta ei kuivu liian nopeasti ja halkeile.

  4. Käsittele lautojen päät puuliimalla, jotta puutavara kuivuu tasaisesti. Näin vältyt pahoilta päätyhalkeamilta.

  5. Kuivata puuta ulkorakentamiseen ainakin kesän ajan. Oikein kuivattu puu ei käyristy eikä halkeile ja sitä on ilo työstää.

Moottorisahasta oma sahalaitos

Sahanpuru tuo maahan amerikkalaisen perheyrityksen 50 vuotta vanhaa keksintöä, joka mahdollistaa runkojen sahaamisen lautatavaraksi tai hirsiksi maastossa.

Sahaaminen tapahtuu omalla moottorisahalla ja siihen kiinnitettävällä Alaskan Mill -ohjurilla. 

Ohjurin käyttö on yksinkertaista ja lankkujen sahaaminen onnistuu kaikilta,  jotka hallitsevat moottorisahan käytön.

Sen lisäksi, että Alaskan Mill voidaan kantaa kaatuneen puun luokse, on se ainoita tapoja, jolla voi halkaista todella leveitä runkoja.

”Todella leveitä lankkuja ei markkinoilla ole saatavilla edes rahalla”, kertoo Tommi Luostarinen.

Leveää lankkua voidaan käyttää esimerkiksi pöydän kantena, pitkospuina tai terassin penkkinä.

Lisätietoja

Tommi Luostarinen
Sahanpuru.fi
+358 50 302 7052
tommi.luostarinen@renou.fi

Sahanpuru-kauppa: www.sahanpuru.fi

Sahanpurun mediapankki

Näin mitoitat itsellesi sopivan Alaskan Millin

Liitetiedostot

Sahanpuru on suomalainen puu- ja metsätyökaluja tarjoava verkkokauppa. Sahanpuru palvelee kuluttajia ja ammattilaisia, jotka osaavat ja haluavat saada puusta hyvää aikaan, olipa se sitten metsänhoitoa, rakentamista tai puutöitä.

Kauppias Tommi Luostarinen haluaa palvella asiakkaita, jotka jakavat hänen innostuksensa luontoon, puutöihin ja tekniikkaan. Alan harrastajista ja ammattilaisista on Sahanpurun ympärille rakentunut tiivis yhteisö.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs