Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Mustarastas taiteellisin laulaja

Suomen luonnonsuojeluliitto

Mustarastas taiteellisin laulaja

Tiedote.
Julkaistu: 17.05.2011 klo 15:08
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen Luonnon järjestämässä lintujen laulukilpailussa voiton vei mustarastas. Suomen Luonto valitsi kahdeksan finalistia. Helsingin Sanomain musiikkikriitikko Hannu-Ilari Lampila ja Hufvudstadsbladetin Wilhelm Kvist arvoivat parhaat laulajat korkeatasoisesta suomalaisten laululintujen joukosta.

Mustarastasta pidettiin loistavana improvisoijana, jolla on selkeät fraasit. Perusteluna oli myös, että mustarastaan laulun kokonaisuuteen muodostuu hienoja kysymys-vastaus -asetelmia vahvojen fortejen ja pienten pianissimokaikujen muodossa.


Toiseksi kilpailussa sijoittui viitakerttunen. Kolmannen sijan jakoivat satakieli ja laulurastas.

Musiikkikriitikoidenkin arvioimat näytteet ovat kaikkien kuultavana sivulla www.suomenluonto.fi.

Luonnossa mustarastaan konserttikausi on kestänyt jo useita kuukausia ja jatkuu pitkälle kesään asti. Viitakerttunen on vasta aloittelemassa esiintymiskautensa. Sen ensikonsertti oli Tiira-havaintojärjestelmän mukaan tänä vuonna 11.5. Espoossa. Tänään 17.5. mukaan liittyivät Kouvola ja Raasepori.


Suomen Luonto lehti täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Toimittaja Jouni Tikkasen juttu taiteellisista laululinnuista on luettavissa juuri ilmestyneessä lehden juhlanumerossa.


Lisätietoja: toimittaja Jouni Tikkanen, puh 050 432 84 21

Laulunäytteet (laulurastas, satakieli, viitakerttunen, sinirinta, mustarastas, pajulintu, mustapääkerttu, kultarinta) osoitteessa:

http://www.suomenluonto.fi/arkisto/4-11/linnunlaulut

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs