Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » MUISTUTUSKUTSU: Kiertotalous kaipaa arkipäiväistämistä - tervetuloa työpajaan!

Lassila & Tikanoja

MUISTUTUSKUTSU: Kiertotalous kaipaa arkipäiväistämistä - tervetuloa työpajaan!

Kutsu.
Julkaistu: 06.09.2016 klo 17:01
Julkaisija: Lassila & Tikanoja

Kiertotaloudesta puhutaan usein ylätasolla prosessikaavioiden kautta, vaikka arjen kiertotalous rakentuu tavallisten ihmisten jokapäiväisten valintojen pohjalta. Lassila & Tikanoja ja Siili Solutions tuovat kiertotalouden lähemmäksi ihmisiä työpajan avulla.

Yritykset järjestävät yhdessä Design Week -hengessä työpajan 7.9.2016 klo 17-21. Tapahtumapaikkana toimii Konepajan Bruno (Aleksis Kiven katu 17A, 00510 Helsinki).

Työpajassa käytetään Design Thinking -metodia ja pureudutaan mm. miettimään sitä, miksi tavara ei vielä kierrä niin hyvin kuin se voisi kiertotaloudessa kiertää.

"Haluamme ideoida ja kehittää yhdessä loppukäyttäjien kanssa palveluita, jotka voisivat olla osana tulevaisuuden kiertotaloutta sekä arkea", kertoo työpajan vetävä, Siili Solutionsin innovaatiojohtaja Antero Kivikoski. 

Työpajan alustaa L&T:n ympäristöpalveluiden kehityspäällikkö Sebastian Aniszewski, joka haluaa puhua kiertotaloudesta mahdollisimman käytännönläheisesti.

"Jotta kansalaiset voivat tehdä fiksuja valintoja, he tarvitsevat uusia vaihtoehtoja. Haluamme tulla heidän luo, kehittää ja ideoida yhdessä, millainen tulevaisuuden kiertotalous voisi olla", Aniszewski kertoo.

L&T tutki alkuvuodesta suomalaisten asenteita kiertotalouteen liittyen ja opimme, että osa suomalaisista toimii jo nyt vahvasti kiertotalouden ihanteiden mukaisesti. Loimme keväällä nettitestin, jonka avulla jokainen voi tarkastella omia asenteitaan ja miettiä, millainen kiertotalouden jäsen on tällä hetkellä. Testiin pääset tästä. 

Testin on tähän mennessä tehnyt noin 800 henkilöä. Oli ilo huomata, että reilu kolmannes testin tekijöistä sai tulokseksi "hanskaajan" profiilin. Hanskaajien nurkkiin ei jää käyttökelpoiset tavarat pyörimään, vaan he myyvät ja ostavat tuotteita aktiivisesti esimerkiksi verkossa toimivien kirpputorien kautta.

Kaikki eivät kuitenkaan ole valmiita näkemään vaivaa tai eivät ole vielä päässeet mukaan kiertotalouden kelkkaan. Tutkimuksemme mukaan niin sanottujen "helppoilijoiden" ja "hamstraajien"  kohdalla tavaroiden kierto pysähtyy useammin. Testituloksista näimme, että helppoilijoita oli noin 30% ja hamstraajia noin 25% testin tehneistä. Eli kiertotalous takeltelee vielä joka toisen kohdalla karkeasti arvioiden.

"Uskon kuitenkin, että pohjimmiltaan monet meistä, myös helppoilijat ja hamstraajat, haluaisivat osallistua kiertotalouteen nykyistä enemmän, jos se tehtäisiin meille helpoksi ja luotaisiin palveluita, jotka vastaisivat todelliseen tarpeeseen", Aniszewski summaa työpajan taustoja.

Media ja bloggaajat ovat tervetulleita paikalle tilaisuuteen. Toivomme ennakkoilmoittautumista osoitteeseen: terhi.leinio@lassila-tikanoja.fi

 

Illan ohjelma:

klo 17.00 Design Thinking -metodin esittely, Antero Kivikoski, Siili Solutions
klo 17.15-17.30 Mitä kiertotalous tarkoittaa? Sebastian Aniszewski, L&T
klo 17.30-17.45 Problem Statement: Miten kiertotalous tuodaan lähemmäs kuluttajaa, ihmistä ja arkea?
klo 17.45-21.00 3 työpajapistettä käynnistyvät!

Tapahtuman Facebook-sivulle pääset tästä.

Lisätiedot tapahtumasta:

Viestinnän asiantuntija, Terhi Leiniö, terhi.leinio@lassila-tikanoja.fi tai puh. 050 385 8710

Liitetiedostot

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pienennämme jätemääriä ja pidennämme kiinteistöjen käyttöikää, ohjaamme materiaalit hyötykäyttöön sekä vähennämme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme keskittymään omaan ydinliiketoimintaansa ja säästämään ympäristöä. Yhdessä luomme hyvinvointia ja työpaikkoja. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2015 oli 646,3 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 000 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.

Siili Solutions Oyj on uuden ajan ohjelmistointegraattori ja digitaalisten palveluiden kumppani, joka tuottaa koko tietojärjestelmän kattavia teknologiariippumattomia IT-asiantuntijapalveluita Suomen ja maailman johtaville yrityksille. Siilillä on toimistot Helsingissä, Oulussa, Berliinissä ja Wroclawissa. Siili Solutions Oyj:n osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalla. Siili on kasvanut nopeasti ja kannattavasti perustamisestaan vuodesta 2005 lähtien. www.siili.com/fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs