Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Miten kanta-Oulun vedenhankinnan varmistaminen järjestetään? – Monitavoitearvioinnin tulokset julkistetaan yleisötilaisuudessa

Oulun yliopisto

Miten kanta-Oulun vedenhankinnan varmistaminen järjestetään? – Monitavoitearvioinnin tulokset julkistetaan yleisötilaisuudessa

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2014 klo 09:55
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto/Thule-instituutti
Tiedote ja kutsu
30.5.2014

Oulun yliopisto käynnisti helmikuussa 2014 arviointimenettelyn Oulun kantakaupungin vedenhankinnan varmistamiseksi. Kaupunginhallitus linjasi tuolloin, että tarvitaan vaihtoehtojen puolueetonta tarkastelua. Oulun yliopiston Thule-instituutti ja vesi- ja ympäristötekniikan tutkimusryhmä ovat toteuttaneet monitavoitearvioinnin Suomen Akatemian vesitutkimusohjelman (AQVI-hanke) ja Euroopan unionin (IMPERIA-hanke LIFE11 ENV/FI/905) rahoituksella. Arvioinnissa selvitettiin eri osapuolten ja asiantuntijoiden kanssa vedenhankintaan liittyvät tavoitteet, vaihtoehdot ja vaikutukset.

Arvioinnin tuloksia esitellään yleisötilaisuudessa Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan salissa 5.6. klo 18. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

Monitavoitearviointi on menetelmä, jossa sidosryhmät ja päätöksentekijät yhdessä asiantuntijoiden kanssa suunnittelevat ja arvioivat monimutkaisia ongelmia. Menetelmän avulla saadaan kokonaiskuva suunnittelutilanteesta, eri osapuolten näkökulmista, vaihtoehdoista ja niiden vaikutuksista. Tämä muodostuu yhdistämällä arviointitietoa, osapuolten tavoitteita ja arvoja. Arviointi on läpinäkyvää ja lisää tulosten hyväksyttävyyttä.  Menetelmä tuottaa päättäjien avuksi selkeät perustelut sille, miksi jokin vaihtoehto on hyväksyttävä tai miksi jokin vaihtoehto ei ole toteuttamiskelpoinen.

Monitavoitearvioinnin toteuttamisesta ja aikataulusta saa lisää tietoa hankkeen nettisivuilta (www.oulu.fi/thule/vesiarviointi).

 

Lisätietoja:
Dosentti Timo P. Karjalainen
puh. 0400 662 171
timo.p.karjalainen@oulu.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs