Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Miktech aloittaa kuluttajien energianeuvonnan Etelä-Savossa

Miktech Oy

Miktech aloittaa kuluttajien energianeuvonnan Etelä-Savossa

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2013 klo 09:00
Julkaisija: Miktech Oy

Miktech Oy käynnistää kuluttajien energianeuvonnan Etelä-Savon alueella. Neuvonta on osa Motivan valtakunnallista palvelua, jolla halutaan lisätä kuluttajien energiatietämystä ja vaikuttaa heidän kulutuspäätöksiinsä sekä edelleen kansallisten energiatavoitteiden saavuttamiseen. Energianeuvonta tuo tiedon kuluttajien lähelle maksuttomissa infotilaisuuksissa, teemailloissa ja tapahtumissa.

Kuluttajien energianeuvonta kohdistuu Etelä-Savossa ensisijaisesti uudis- ja korjausrakentajille sekä loma-asukkaille. Tavoitteena on kehittää sekä asumisen että loma-asumisen energiatehokkuutta. Uuudis- ja korjausrakentajat saavat energianeuvontaa sekä suoraan energiatehokkaan rakentamisen teemailloissa että kuntien virkamiesten kautta.

Mikkelin kaupungin ja lähikuntien rakennusvalvonnan virkamiehet neuvovat rakennusluvan hakijoita jo jonkin verran energiatehokkaassa rakentamisessa. Hankkeen yhtenä tavoitteena on parantaa heidän neuvontavalmiuksiaan ja edistää näin uudis- ja korjausrakentamisen ekotehokkuutta, kertoo neuvontapalvelun koordinaattori Fiia Nurminen Miktechistä.

Neuvontapalvelua kohdistetaan myös loma-asukkaille, joita Etelä-Savossa on paljon. Heille neuvontaa tarjotaan paikoissa ja tilaisuuksissa, joissa loma-asukkaat vierailevat eniten.

Halusimme nostaa loma-asukkaat palvelun kohderyhmäksi, koska Etelä-Savossa on valtakunnallisestikin katsoen erittäin paljon sekä kesäasuntoja että ympärivuotisesti käytettäviä mökkejä. Neuvomme loma-asukkaita mm. mökkien lämmitysratkaisuissa, Nurminen toteaa.

Tavoitteena on luoda Etelä-Savoon pysyvä energianeuvontatoiminta. Palvelua tarjotaan aluksi etenkin Mikkelin alueella, myöhemmin myös muilla paikkakunnilla, ja tapahtumat julkaistaan osoitteessa biosaimaa.fi/projektit. Palvelu on osa Motiva Oy:n laajempaa, valtakunnallista neuvontapalvelua. Motivan energiatietämystä hyödynnetään Etelä-Savon neuvontapalvelussa, ja kuluttajia ohjataan Motivan materiaalien pariin sekä energianeuvontaportaaliin www.eneuvonta.fi.

Lisätiedot:

Fiia Nurminen, projekti-insinööri, Biosaimaa, Miktech Oy, 0440 361 623, fiia.nurminen@miktech.fi

Liitetiedostot

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Bioenergian käytön edistäminen on Mikkelin seudun elinkeinopolitiikan kehittämisen kärkihanke, jonka toimintaa toteuttaa Miktech Oy:n koordinoima Biosaimaa-klusteri. Klusteri on osa Mikkelin seudun Osaamiskeskuksen toimintaa ja sen toimijoina on seudun yrityksiä, tutkimuslaitoksia, rahoittajia ja viranomaistahoja. Biosaimaan yhtenä tavoitteena on metsään perustuvan bioenergian tuotannon lisääminen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs