Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Mikkelin Syysjärven Sulasalmen pohjapato korjataan

Mikkelin Syysjärven Sulasalmen pohjapato korjataan

Julkaistu: 11.03.2009 klo 12:53
Julkaisija:

Etelä-Savon ympäristökeskus toteuttaa Mikkelin kaupungin Asilan kylässä, Syysjärven eteläpäässä, sijaitsevan Sulasalmen pohjapadon korjaushankkeen kevättalvella 2009. Korjaustyöt alkavat maaliskuun puoliväliin mennessä ja työt ovat kokonaisuudessaan valmiit viimeistään huhtikuun lopussa.

Etelä-Savon ympäristökeskus toteuttaa Mikkelin kaupungin Asilan kylässä, Syysjärven eteläpäässä, sijaitsevan Sulasalmen pohjapadon korjaushankkeen kevättalvella 2009. Korjaustyöt alkavat maaliskuun puoliväliin mennessä ja työt ovat kokonaisuudessaan valmiit viimeistään huhtikuun lopussa. Pato uusitaan, koska sen kunto on vuosien kuluessa heikentynyt. Padon korjaushanke ei vaikuta Syysjärven vedenkorkeuksiin eikä Sulasalmen virtaamiin.

Pohjapadon tiivissydän toteutetaan betoni-puuponttirakenteisena ja se verhoillaan luonnonkivillä. Padon harjakorkeus asetetaan tasolle +19,74 m, jolla nykyisenkin padon harjan on tullut olla. Pato uusitaan valtion varoin, koska pohjapato kuuluu valtion kunnossapidettäviin vesistörakenteisiin. Etelä-Savon ympäristökeskus rakennuttaa padon urakkatyönä ja pääurakoitsija toimii Savon Kuljetus Oy. Patorakenteen korjaushanke tulee maksamaan noin 60 000 euroa.

Pato on 1900-luvun alkupuolella rakennettu turvaamaan Syysjärven vedenkorkeuksia, kun alapuolisien Alajärven ja Korsijärven vedenpintoja laskettiin. Padossa on aiemmin ollut ns. uittoruuhi, jonka kautta uitettiin puutavaraa alapuoliseen vesistöön. Uiton lakattua vuonna 1965 Itä-Suomen vesioikeus kumosi vesistöä koskevan uittosäännön päätöksellään, joka annettiin 29.11.1976. Päätöksen mukaan silloinen vesihallitus velvoitettiin valtion kustannuksella poistamaan edellä mainittu Sulasalmen padon uittoruuhi, joka oli vesistöä käytettäessä vaaraksi ja haitaksi. Uittoruuhen patoon jättämä aukko oli täytettävä padon yläpinnan tasoon.

Lisätietoja:

Rakennusmestari Ari Luukkonen, Etelä-Savon ympäristökeskus,
puh. 040 737 2017

Rakennusmestari Oiva Turunen, Etelä-Savon ympäristökeskus,
puh. 040 757 5038

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs