Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Mikkeliläiset kaipaavat yhden luukun -kierrätystä

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Mikkeliläiset kaipaavat yhden luukun -kierrätystä

Tiedote.
Julkaistu: 05.10.2016 klo 09:52
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Kierrätys sujuu Mikkelissä hyvin, mutta siitä voisi tehdä entistä helpompaa.

Suurella osalla mikkeliläisistä ei ole ongelmia kierrättämisessä. Tavaroiden kierrättämistä kuitenkin helpottaisi, jos ne voisi viedä yhteen paikkaan, jossa kierrätyskelpoiset ja jätteeksi menevät tavarat lajiteltaisiin tuojan puolesta.

Mikkelin asukkaille ja loma-asukkaille tehdyn kyselyn perusteella kierrättämisessä ei nähdä suuria vaikeuksia, mutta mielekkyyttä lisäisi, jos kaiken jätteen ja tavaran voisi viedä samaan paikkaan. Suurelle osalle vastanneista kierrätyskelpoisen ja -kelvottoman tavaran erottaminen on helppoa, mutta siitä huolimatta kolmannes ei vie vanhoja tavaroita niiden kunnon perusteella sekä kierrätyskeskukseen että jätekeskukseen.

”Kierrätyskeskukselle päätyy tällä hetkellä paljon kierrätyskelvotonta tavaraa, joka joudutaan toimittamaan eteenpäin jätekeskukselle. Toisaalta jätekeskukselle tulee materiaaleja ja tavaroita, joilla olisi ollut vielä uusiokäyttömahdollisuuksia. Tähän etsitään ratkaisua.”, kertoo projektipäällikkö Laura Vuorinen Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:ltä.

Kyselyssä selvitettiin ovatko mikkeliläiset kiinnostuneita tavaroiden lajittelupalvelusta. Puolet vastaajista olisi valmiita maksamaan siitä, että voisivat viedä kaiken vanhan tavaran samaan paikkaan, missä ne lajiteltaisiin heidän puolestaan. Tällaisesta palvelusta oltaisiin valmiita maksamaan viidestä kymmeneen euroon.

Kyselyn perusteella Mikkelissä nähdään kierrätys järkevänä, ja lähes kaikki vastanneista lajittelee mahdollisimman paljon kotitaloudessa syntyvää jätettä ja kaksi kolmesta vie vanhoja tavaroita kierrätykseen tai lahjoittaa tai myy niitä muuten eteenpäin. Kyselyssä nousi kuitenkin esille, että autottomille talouksille jätteiden ja tavaroiden kierrättäminen on haastavaa.

”Mikkelin toimintakeskus tarjoaa kuljetuspalvelua kierrätettävälle tavaralle. Kierrätyskelpoisten tavaroiden nouto on ilmainen 5 kilometrin säteellä Mikkelin keskustasta. Myös kierrätyskelvottomat tavarat otetaan kyytiin ja toimitetaan jätekeskukselle, mutta niistä peritään jätemaksu.” kertoo Mikkelin toimintakeskuksen toiminnanjohtaja Harri Lankinen.

Vastaajilta kysyttiin myös kiinnostuksesta ja mahdollisuudesta kierrätystavaran ostamiseen. Vastausten perusteella tavaroita löytyy Mikkelissä melko hyvin kierrätettynä. Metsäsairilan jätekeskukselta asukkaat olisivat kiinnostuneita ostamaan puutarha- ja rakennustarvikkeita kuten kuorikatetta, lautaa ja uusiomateriaalista tehtyjä pihalaattoja..

Kierrätyskysely toteutettiin 1.7. - 11.9.2016 ja siihen vastasi 499 henkilöä. Kysely on osa Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n koordinoimaa Materiaalikierron yhteistyömalli -hanketta, jossa pyritään edistämään kierrättämistä ja materiaalien kiertoa Mikkelin seudulla. Kyselyn tulosten perusteella suunnitellaan toimintamallia, jolla entistä useammat tavarat ja materiaalit jäisivät hyötykäyttöön alueelle.

Lisätiedot:

Laura Vuorinen, projektipäällikkö, 0440 361 623, laura.vuorinen@mikseimikkeli.fi

Liitetiedostot

Materiaalikierron yhteistyömalli -hankkeessa luodaan uusi toimintamalli, jolla lisätään tavaroiden ja hukkamateriaalien kiertoa ja hyötykäyttöä Mikkelin seudulla. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Mikkelin seutu ja yritykset. EU-rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy luo työtä mikkeliläisille tukemalla yritysten kehitystä, kasvua ja vientiä. Miksei palvelee yrittäjiä liikeidean arvioinnista alkaen, kaikissa kehitysvaiheissa. Asiantuntijamme auttavat yrityksiä sijoittumaan, löytämään työvoimaa, kehittämään liiketoimintaa sekä luomaan kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja. Lisää yrityksestä www.mikseimikkeli.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs