Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Metsäkanalinnut lasketaan poikkeuksellisen aikaisin

Suomen riistakeskus

Metsäkanalinnut lasketaan poikkeuksellisen aikaisin

Tiedote.
Julkaistu: 13.07.2016 klo 11:00
Julkaisija: Suomen riistakeskus

Riistakolmioiden kesälaskenta järjestetään tänä vuonna  23.7.–2.8.2016. Metsäkanalintukannat selvitetään riistakolmioiden kesälaskennalla. Laskennan tulosten perusteella ratkaistaan metsäkanalintujen tulevan syksyn metsästysajat. Ajantasainen ja kattava tieto metsäkanalintujen lisääntymisen onnistumisesta mahdollistaa kestävän metsästyksen suunnittelun.

Riistakolmioiden kesälaskenta-aika on tänä vuonna poikkeuksellisesti 23.7.–2.8.2016. Aikaisella laskenta-ajalla varmistetaan, että riittävän kattavat tulokset ovat käytettävissä metsästysajoista päätettäessä. On erittäin tärkeää, että mahdollisimman moni kolmio lasketaan tuolloin ja tulokset palautetaan heti laskennan jälkeen. Riistakolmiot.fi-palvelun kautta 2. elokuuta mennessä palautetut tulokset ennättävät vielä mukaan syksyn metsästysaika-asetuksen valmisteluun. Postin kautta palautettaessa laskentatulokset kannattaa postittaa viimeistään 31.7.2016.

Jos laskentaa ei pysty järjestämään 2. elokuuta mennessä, on laskenta hyvä kuitenkin tehdä mahdollisimman pian. Myöhemminkin elokuun aikana laskettujen kolmioiden tulokset ovat tärkeitä. Jokainen laskettu kolmio parantaa tulosten luotettavuutta ja antaa tietoa oman alueen kanalintutilanteesta.

Mikä on riistakolmio?

Riistakolmiot ovat pysyviä metsäriistan runsauden seurantaa varten perustettuja laskentareittejä. Riistakolmio on tasasivuinen kolmio, jonka sivu on 4 km, ja siten laskentalinjan kokonaispituus on 12 km. Laskennan suorittavat vapaaehtoiset metsästäjät.

Viime kesänä laskettiin noin 6000 laskijan voimin ennätykselliset yli tuhat kolmiota. Kesälaskennassa keskitytään metsäkanalintuihin (metso, teeri, pyy ja riekko) ja talvella lasketaan riistanisäkkäiden jäljet.

riistakolmiot.fi

Lisätiedot:

Olli Kursula, vs. riistapäällikkö, Suomen riistakeskus 
p. 029 431 2242, olli.kursula@riista.fi

Katja Ikonen, suunnittelija, Luonnonvarakeskus
p. 029 532 7010, katja.ikonen@luke.fi

 

Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs