Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Metsähallitus vaikuttaa kansainvälisessä PEFC-työryhmässä

Metsähallitus

Metsähallitus vaikuttaa kansainvälisessä PEFC-työryhmässä

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2016 klo 13:49
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallituksen kehitys- ja ympäristöpäällikkö Antti Otsamo on nimetty kansainvälisen PEFC-standardityöryhmän jäseneksi.

”Työryhmän tehtävänä on kansainvälisten PEFC-metsäsertifiointistandardien päivitys toimintaympäristön vaatimuksia vastaaviksi”, Antti Otsamo kertoo.

Työryhmän tärkein tehtävä on tarkistaa kansainvälinen kestävän metsätalouden standardi, joka asettaa perusvaatimukset jokaisen PEFC-järjestelmässä mukana olevan maan kansallisille standardeille. Tarkistustyö tehdään viiden vuoden välein. Tehtävä ei ole yksinkertainen, sillä työryhmä on aidosti kansainvälinen ja lähestyy asiaa hyvin erilaisista oloista. Mukana on edustajia muun muassa Indonesiasta, Chilestä, Kiinasta, Kanadasta ja USA:sta sekä kansallisia sertifiointiyrityksiä, metsäteollisuuden toimijoita, tuotteiden ostajia, ihmisoikeusjärjestöjä ja ympäristöjärjestöjä. Suomesta työryhmässä ovat edustettuina myös MTK, Metsäteollisuus ry ja Saamelaiskäräjät.

Työryhmä on kokoontunut PEFC:n päämajassa Genevessä. Työ jatkuu jäsenmaissa kesän aikana, ja tuloksia kootaan yhteen lokakuun kokouksessa. Yhteinen näkemys on määrä saada valmiiksi vuoden 2017 aikana.

Noin kymmenen prosenttia maailman metsistä on sertifioitu. Metsähallitus sertifioi monikäyttömetsänsä omalla metsänomistajakohtaisella PEFC-sertifikaatilla. PEFC on maailmanlaajuisesti laajimmin käytössä oleva riippumaton metsäsertifiointijärjestelmä, joka kattaa noin 245 miljoonaa hehtaaria metsiä kymmenissä eri maissa. Metsähallituksen metsien sertifioitu pinta-ala on 5,1 miljoonaa hehtaaria, mikä on noin neljännes Suomen sertifioidun metsän pinta-alasta.

Metsähallituksen PEFC-metsäsertifioinnin ja PEFC-alkuperäseurannan sekä ISO 14001 -ympäristöjärjestelmän auditoi Inspecta Sertifiointi Oy.

Lisätietoja:
Metsähallitus Metsätalous Oy, Kehitys- ja ympäristöpäällikkö Antti Otsamo, p. 040 719 7734.

Metsähallitus Metsätalous Oy on Metsähallituksen kokonaan omistama tytäryhtiö. Yhtiön tehtävänä on valtion metsien hoito ja puunkorjuu monikäytön periaatteiden mukaisesti. Yhtiö myy PEFC-sertifioitua puuta.

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs