Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Metsähallitus noudattaa paliskuntasopimusta Inarissa

Metsähallitus

Metsähallitus noudattaa paliskuntasopimusta Inarissa

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2016 klo 16:54
Julkaisija: Metsähallitus

Muddusjärven paliskunta Inarissa on esittänyt, että metsätalouskäyttöön sovituilla alueilla ei saisi tehdä lainkaan päätehakkuita. Metsähallitus on aloittamassa hakkuita Jäävaaran leimikolla, mutta hakkuut toteutetaan vain paliskunnan kanssa yhteisesti sovituilla kohteilla.

Metsähallitus on avannut tien Jäävaaran leimikolle ja aloittaa hakkuut niillä kuvioilla, joiden puunkorjuusta on paliskunnan kanssa yksimielisyys. Neuvotteluja jatketaan myös muiden aiemmin hakattujen alueiden siemen- ja ylispuiden poistamisesta. Muut tälle talvelle suunnitellut kaksi leimikkoa on paliskunnan esityksen mukaan siirretty myöhemmille vuosille, jotta ennen niiden toteuttamista ehditään käydä neuvottelut paliskunnan vaateen osalta.

Inarin metsäpaliskunnat ja Metsähallitus tekivät vuonna 2010 sopimukset, joiden perusteella kunkin paliskunnan määrittelemät tärkeimmät laidunalueet metsätalousalueelta siirrettiin 20 vuodeksi metsätalouskäytön ulkopuolelle. Näille kohteille Metsähallitus ei ole suunnitellut eikä suunnittele hakkuita. Metsähallitus toteaa, että kaikkia alueen paliskuntia tulee kohdella tasapuolisesti ja sopimusten mukaan.

Muddusjärven paliskunnan kokonaispinta-ala on valtion maalla noin 170 000 ha, josta metsätaloustoiminnan ulkopuolella on lähes 80 prosenttia. Normaalissa metsätalouskäytössä on kymmenesosa kokonaispinta-alasta.

Lisätietoja:
Metsähallitus, aluejohtaja Kirsi-Marja Korhonen, kirsi-marja.korhonen@metsa.fi, p. 0400 300 861

Laajempi tiedoteversio:
http://bit.ly/1qjLTY0

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs