Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Metsähallitus aloittaa kulotukset eri puolila Lappia

Metsähallitus

Metsähallitus aloittaa kulotukset eri puolila Lappia

Tiedote.
Julkaistu: 20.08.2015 klo 09:48
Julkaisija: Metsähallitus

Sateinen kesä lykkäsi tälle kesälle suunnitellut kulotukset pitkälle. Saapuneet helteet ovat mahdollistaneet maan kuivumisen riittävästi ja kulotuksia päästään aloittamaan tällä viikolla useassa paikassa Lapissa.

Kulotus on metsänhoidollinen toimenpide, jolla parannetaan maaperän ph-arvoa, ravinteisuutta ja lämpö-olosuhteita. Kulotusaloille perustettavat taimikot ovat pääsääntöisesti terveitä, laadullisesti hyviä ja nopeakasvuisia. Siten kulotus on pitkässä juoksussa myös taloudellisesti hyvä maanparannuskeino.

Kulotuksella saavutetaan luonnonhoidollisia hyötyjä. Metsäpaloalueilla viihtyvät eliölajit ovat vähentyneet metsäpalojen sammutuksen tehostumisen myötä. Metsätaloudellisilla kulotuksilla saadaan ns. ”askelkiviä”, jotka auttavat kulolajeja leviämään alueelta toiselle. Kulotusalueelle syntyy hiiltynyttä puuta, jotka tarjoavat uusia elinympäristöjä monimuotoisuuden ylläpitämiseksi. Metsäpalot sammutetaan tehokkaasti myös suojelualueilla, joten kulolajien menestyksen kannalta on tärkeää säilyttää verkostomaisuus metsänhoidollisten kulotusten ja puhtaasti luonnonhoidollisten kulotusten sijoittumisessa.

Kulotuksia suoritetaan Kittilässä, Kolarissa, Simossa ja Ranualla tästä päivästä lähtien. Kittilässä ja Simossa kulotukset alkavat tänään ja Ranualla aloitetaan huomenna. Kolarin suunnitellut kulotukset tapahtuisivat ensi viikon perjantaina. Kulotukset voivat aiheuttaa savuhaittoja lähialueilla.

 

Lisätietoja kohteista antavat:

 Simo ja Ranua: Unto Karttunen, metsänhoitoesimies, Metsähallitus, 0400 287 737

Kolari: Risto Kuusijärvi, metsänhoitoesimies, Metsähallitus, 0400 379 149

Kittilä: Vesa Lehto, metsänhoitoesimies, Metsähallitus, 0400 294 415

Liitetiedostot

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion maa- ja vesialueita kestävästi ja vastuullisesti. Toimintamme perustuu uusiutuvien luonnonvarojen asiantuntevaan hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja yhteistyöhön alueellisten toimijoiden kanssa. Liiketoimintamme tulouttaa vuosittain valtiolle yli sata miljoonaa euroa. Luontopalvelujen julkisin varoin hoitamilla kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs