Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Metsähallituksen Suomussalmen hakkuualueen liito-oravahavainnot tarkistetaan

Metsähallitus

Metsähallituksen Suomussalmen hakkuualueen liito-oravahavainnot tarkistetaan

Tiedote.
Julkaistu: 20.09.2016 klo 11:07
Julkaisija: Metsähallitus

Luonnonsuojeluyhdistys Tapiola ja Ylä-Kainuun luonto ry ovat jättäneet Kainuun Ely-keskukselle vireillepanon, jossa vaaditaan Metsähallitus Metsätalous Oy:n hakkuiden keskeyttämistä Suomussalmen Leipimäen alueella väittämiinsä liito-oravahavaintoihin perustuen.

Metsähallitus aloitti hakkuut alueella viime viikolla. Leipimäen metsienkäsittely toteutetaan Kainuun Ely-keskuksen tammikuussa 2016 tekemän rajauspäätöksen mukaisesti.

Ely-keskus on ilmoittanut Metsähallitukselle 19.9. Ylä-Kainuun luonto ry:n liito-oravahavaintojen koordinaattipisteet ja pyytänyt Metsähallitusta huomioimaan havainnot hakkuissa. Metsähallitus Metsätalous Oy on sopinut Kainuun Ely-keskuksen kanssa, että Ely-keskuksen toimesta tarkastetaan 21.9. kyseisten havaintojen todenperäisyys. Metsähallitus rajaa kyseiset havaintokohteet hakkuiden ulkopuolelle, kunnes asiantuntijan maastoarvioinnin tulokset on saatu.

Hakkuut havaintokohteiden ulkopuolisilla alueilla ovat parhaillaan käynnissä. Hakkuutyömaalla on ulkopuolisia, mutta tilanne on toistaiseksi rauhallinen.

Lisätietoja:
Metsähallitus Metsätalous Oy, tiimiesimies Heikki Juntunen, p. 0400 295 463 ja suunnittelupäällikkö Hannu Tolonen, p. 0400 130 603.

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs