Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Metsähallituksen raati yllättyi rakkausaiheen imusta

Metsähallitus

Metsähallituksen raati yllättyi rakkausaiheen imusta

Tiedote.
Julkaistu: 10.08.2015 klo 12:54
Julkaisija: Metsähallitus

Rakkaus ja retkeily kuuluvat yhteen, ja moni luonnossa kulkija tahtoo myös jakaa tunteensa kirjoittaen. Näin voi päätellä Rakkautta karhunkierroksella –kirjoituskisan suosiosta ja tasosta. Metsähallituksen luontopalveluiden järjestämään kilpailuun lähetettiin määräaikaan mennessä 43 kirjoitusta eri puolilta Suomea ja muutama ulkomailtakin. 

”Kisa tuotti yllättävän värikkään sadon hyvin eri-ikäisiltä ja erilaisilta retkeilijöiltä. Joukossa vaikuttaa olevan myös monta kokeneen kirjoittajan tuotosta”, tiedottaja Merja Aakko luontopalveluista kertoo.
Osa kirjoituksista on muisteloita Karhunkierroksesta vuosikymmenien takaa, jotkut kuvaavat tuoreita kokemuksia vaellukselta. Tekstit edustavat kirjallisuuden lajeja laidasta laitaan, joten raati arvioi tehtäväänsä sekä haasteelliseksi että hauskaksi.
”Olemme innoissamme, sillä kirjoittajien oma ääni ja elämänkokemus kuuluu teksteissä hyvin. On proosaa ja lyriikkaa, on dokumentaarisia ja fiktiivisiä tekstejä, kuten toivoimmekin”, Aakko kuvaa.
Kilpailun voittaja valitaan kahdessa vaiheessa. Esiraati valitsee kymmenen parasta kirjoitusta, joiden joukosta Päätalo-instituutin johtaja Kati Koivukangas valitsee voittajan.

Voittaja julkistetaan Karhunkierroksen 60-vuotistapahtumassa Kuusamotalon Oulanka-salissa 10.syyskuuta kello 18.
Samassa tapahtumassa keskustellaan asiantuntijoiden johdolla retkeilyn ja luontomatkailun näkymistä.

Kilpailuun lähetetyistä teksteistä ja kuvista osa julkaistaan Koillissanomissa ja luontoon.fi –sivustolla.

Yhteistyökumppanit: Arctic Warriors, Rantasipi Rukahovi, Erä-Susi, Ruka Safaris, Päätalo-instituutti, Koillissanomat.
Lisätietoja: Merja Aakko, tiedottaja, Pohjanmaan luontopalvelut, p 0407096951

 

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs