Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » METON HÅKAN NYSTRAND YK:N VIHREIDEN TÖIDEN ASIANTUNTIJATIIMIIN

METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

METON HÅKAN NYSTRAND YK:N VIHREIDEN TÖIDEN ASIANTUNTIJATIIMIIN

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2014 klo 10:07
Julkaisija: METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry:n puheenjohtaja Håkan Nystrand on valittu YK:n (FAO ja UNECE) ja ILO:n alaisuudessa toimivaan Team of Specialists on Green Jobs in the Forest Sector jäseneksi. Asiantuntijatiimin toimeksiantona on ennakoida metsäsektorin vihreiden työpaikkojen kehittymistä ja osaamisvaatimuksia sekä muita muutoshaasteita. Nystrand edustaa ryhmässä Meton lisäksi myös metsäammattilaisten eurooppalaista Union of European Foresters (UEF) -järjestöä. Tiimin ensimmäinen kokous pidettiin 16.6.2014 YK:n tiloissa Genevessä.

Yhdistyneiden Kansakuntien alaisuudessa toimii lukuisia metsäsektorin asiantuntijatiimejä. Asiantuntijatiimien toimintavaltuutus perustuu Rovaniemellä viime joulukuussa järjestettyyn YK:n metsäsektorin elimien (FAO ja UNECE) yhteiskokoukseen Metsä2013.

Useimpien asiantuntijatiimien uuden toimintakauden ensimmäinen kokous järjestettiin viikon 25 alussa YK:n tiloissa Genevessä.  Näin myös metsäsektorin vihreiden töiden asiantuntijatiimin kokous. YK:n elimien lisäksi kansainvälinen työjärjestö ILO osallistuu tämän uuden tiimin työskentelyyn. ILO antaa Håkan Nystrandin mukaan lisää syvyyttä ja osaamista työskentelyyn.

Vihreiden töiden asiantuntijatiimin kokous oli mielenkiintoinen ja keskusteleva, Nystrand arvioi tuoreessa blogissaan. Moni metsäsektorin uusi sana etsii vielä muotoaan. Näin myös käsite ”vihreät työt”.  Kokouksen osanottajat näkivät perinteisen metsäsektorin laajenemisen esimerkiksi energia-, kemia-, öljy-, terveydenhoito- ja matkailusektoreille mielenkiintoisena mahdollisuutena.

 - Metsät ja metsätalous ovat joka tapauksessa kaikissa tilanteissa keskiössä ja kaikki elinkeinomahdollisuudet lähtevät lopulta liikkeelle samoista metsähehtaareista ja puuraaka-aineista, kuiduista, Nystrand toteaa.

 Lähitulevaisuudessa on pohdittava, miten tulevina vuosina jalostetaan metsien aineelliset ja aineettomat resurssit ja miten tämä vaikuttaa työpaikkoihin, myönteisesti vai kielteisesti? Mitkä ovat vihreiden töiden uudet vaatimukset ja haasteet tulevina vuosina?

 - Tämä uusi tilanne tarkoittaa, että metsien ja metsätalouden rooli vahvistuu monen elinkeinon, hyvinvoinnin ja työpaikan perustana, Nystrand sanoo.

 - Suurimpana haasteena on, miten sektori pystyy hyötymään tästä mahdollisuudesta, miten pystymme kertomaan niin uskottavan ja myönteisen skenaarion tulevaisuudesta, että metsä- ja luonnonvarasektorille hakeutuisivat parhaimmat ja innovatiivisimmat osaajat?

Metsäsektori on mielenkiintoisessa muutosvaiheessa ja perusvire on myönteinen. YK:n ja ILO:n metsäsektorin vihreiden töiden asiantuntijatiimi tulee pyrkimään toiminnallaan ennakoimaan alan työpaikkojen syntymistä ja miten ala muuttuu biotuoteteollisuuden ja muun toiminnan muuttuessa.

Seuraa Håkan Nystrandin blogia https://www.facebook.com/MetonNettibaari

 www.unece.org/forests/teamofspecialists.html

 

 

METO- Metsäalan Asiantuntijat ry on metsä- luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 8 000 ja he työskentelevät luonnonvara-aloilla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs