Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Maanmittauslaitoksen toimiala laajenee

Maa- ja metsätalousministeriö

Maanmittauslaitoksen toimiala laajenee

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2014 klo 13:33
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Hallitus esittää eduskunnalle, että Geodeettisen laitoksen sekä Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksen toiminnot yhdistetään vuoden 2015 alusta Maanmittauslaitokseen. Tavoitteena on koota maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan tieto- ja paikkatietotehtävät Maanmittauslaitokseen valtion tutkimuslaitosten ja tutkimusrahoituksen kokonaisuudistusta koskevien linjausten mukaisesti.

Esitykseen sisältyvät säännökset muutoksen vaikutuksista Maanmittauslaitoksen organisaatioon, tehtäviin ja palveluihin. Esitys tehostaa erityisesti paikkatietoinfrastruktuurin kehittämistä tiivistämällä kaikille paikkatietoalan toimijoille suunnattujen tukipalveluiden, tutkimuksen ja tietotekniikan kehittämisen välistä yhteyttä.

Tarkoituksena on, että Maanmittauslaitokseen sisältyvä paikkatietokeskus tuottaa tulevaisuudessa myös tutkimukseen perustuvaa tietoa maanmittaukselle ja kiinteistö- ja paikkatietoinfrastruktuurin kehittämiseen. Lisäksi Maanmittauslaitokseen sijoitettu tietotekniikkapalvelukeskus tuottaisi hallinnonalan toimialasidonnaisia tietohallinnon asiantuntija- ja IT-palveluja maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan virastoille ja laitoksille. Maanmittauslaitoksen nykyisiin kiinteistönmuodostamis- ja kirjaamistehtäviin ja maastotietojen ylläpitotehtäviin ei esitetä olennaisia muutoksia.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
johtaja Raimo Vajavaara, p. 0295 16 2124,
lainsäädäntöneuvos Susanna Paakkola, p. 0295 16 2448


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs