Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Maailman vesipäivä/ World Water day 22.3.2015

Lahden kaupunki

Maailman vesipäivä/ World Water day 22.3.2015

Tiedote.
Julkaistu: 05.03.2015 klo 11:30
Julkaisija: Lahden kaupunki

Vesi­päi­vän tar­koi­tuk­se­na on li­sä­tä ih­mis­ten tie­toi­suut­ta puh­taan ve­den tär­key­des­tä sekä ve­den mää­räs­tä ja laa­dus­ta koko maa­pal­lol­la. Suomessa uusiutuvia vesivaroja on eniten henkeä kohden koko Euroopan unionissa. Kuitenkin monet päivittäiset tuotteemme sisältävät niin sanottua piilovettä. Tämä piilovesi on voitu kuluttaa maissa, joissa vedestä on pulaa.

YK:n yleiskokous julisti maaliskuun 22. päivän maailman vesipäiväksi vuonna 1992.  Tänä vuonna maailman vesipäivän teemana on kestävä kehitys. Kestävän kehityksen päämääränä on turvata nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet. Ympäristö, ihminen ja talous on otettava tasavertaisesti huomioon päätöksenteossa ja toiminnassa.

Koulutuskeskus Salpauksen ympäristönhoitajaopiskelijat ovat koonneet yhdessä Lahden seudun ympäristöpalveluiden kanssa Maailman vesipäivästä näyttelyn.

Maailman vesipäivä -näyttely on esillä Kauppakeskus Trion keskimmäisen sisäänkäynnin tuulikaapin vitriinissä 9. - 22.3.2015. Näyttelyn avajaiset järjestetään Trion Vesku-aukiolla keskiviikkona 11.3. klo 12-18 ja tapahtumat jatkuvat lauantaina 21.3. klo 11-17. Tapahtumissa annetaan vinkkejä ja neuvoja veden säästämiseksi, lisäksi vesiaiheiseen kyselyyn osallistumalla on mahdollisuus voittaa palkintoja. Vesipäivä tapahtumien yhteydessä ympäristönhoitajaopiskelijat kertovat alan koulutuksesta.


Lisätietoja

Koulutuskeskus Salpaus
Paula Salomäki
Opettaja, Luonto- ja ympäristöala
p. 044 708 0412 paula.salomaki@salpaus.fi

Lahden seudun ympäristöpalvelut, Ympäristöneuvonta
p. 044 416 2762, ymparisto@lahti.fi
www.lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs