Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Luvallista dopingia - Metsäluonto arjen piristysruiskeena

Lahden kaupunki

Luvallista dopingia - Metsäluonto arjen piristysruiskeena

Tiedote.
Julkaistu: 07.02.2014 klo 14:09
Julkaisija: Lahden kaupunki

Mitä hyvinvointivaikutuksia metsäluonnolla on ihmisen terveyteen? Entä mistä on kyse, kun lähimetsästä löytyykin leikkipaikaksi viidakko? Lahden seudun ympäristöpalvelut ja Kymppi-hanke järjestävät lähiympäristön merkitykseen pureutuvan luentosarjan. Tarkoituksena on tiedottaa metsän ja lähiympäristön merkityksestä ja käyttömahdollisuuksista.

Luentosarja koostuu kahdesta luentokerrasta, joita seuraa kutsutilaisuus. Ensimmäinen luento on tiistaina 11.2. klo 17-19 Fellmanniassa. Tällöin kuulemme tutkimustietoa metsän hyvinvointivaikutuksista Metsäntutkimuslaitoksen professorin Liisa Tyrväisen kertomana. Samassa tilaisuudessa lastentarhanopettaja Heli Kekki kertoo mikä rooli lähimetsällä voi olla varhaiskasvatuksessa.

Toinen luento järjestetään Fellmanniassa 11.3. klo 17-19. Luentokerran aiheissa korostuu alueellinen näkökulma. Lahden seudun metsien tilasta on kertomassa metsäpäällikkö vs. Markus Niemelä ja lähiympäristön hyödyntämisen mahdollisuuksia esittelee kaupunginpuutarhuri Hannu Neuvonen. Esimerkkejä yhteisöllisestä toiminnasta ja Inspis-hankkeesta kuulemme puolestaan Veikko Juutilaiselta.

Luentokerroille on vapaa pääsy. Luennoille osallistuneille lähetetään kutsu kolmanteen tilaisuuteen, johon voi tuoda oman lähiympäristön kehittämiseen liittyvän ideansa. Kutsutilaisuudessa kysymyksiin on vastailemassa kaupungin metsä- ja puistopuolen henkilöstöä sekä asukastoiminnan ohjaaja.

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori Anne Meronen, anne.meronen@lahti.fi, p. 050 383 6493

Projektisuunnittelija Minna Malinen, minna.malinen@lahti.fi, p. 050 383 6494

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs