Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Luontokuvauksesta tuli koko kansan harrastus

Metsähallitus

Luontokuvauksesta tuli koko kansan harrastus

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2015 klo 13:26
Julkaisija: Metsähallitus

TIEDOTE SISÄLTÄÄ 2 JULKAISUVAPAATA KUVAA! (kertajulkaisuoikeus)

Liminganlahden Lintukuvafestivaali 24.–26.4.2015

Harrastajien määrä kasvaa ja kuvausvälineet ovat yhä laadukkaampia, mutta moni luontokuvaaja kaipaa enemmän tietoa kuvauspaikoista. Liminganlahden lintukuvatapahtumassa saa ammattilaisilta vinkkejä sekä kuvauskohteista että -välineistöstä.  

Suomalainen luontokuvaaja on yhä harvemmin erätaitoinen miespuolinen erakko.

Päinvastoin, esimerkiksi naiskuvaajien määrä on kasvussa, Liminganlahden luontokeskuksen hoitaja Ulla Matturi toteaa.

”Moni lintukuvaaja tulee luontokeskukseen laadukkaan kameransa kanssa ja kaipaa apua kuvauspaikan löytämiseksi.”

Harrastajakunnan kasvuun ei ole vielä luontomatkailussa vastattu riittävästi, Matturi toteaa.

”Nyt kaivataan palveluita aloitteleville luontokuvaajille. Kysyntää olisi erityisesti piilokojuille, joista pääsee kuvaamaan monipuolisesti lintulajistoa eri vuodenaikoina.”

Perinteiseen joutsenten ja hanhien kevätmuuttoon ajoitettu Liminganlahden lintukuvafestivaali järjestetään tänä vuonna yhdeksättä kertaa. Tarjolla on tuote-esittelyjä, asiantuntemusta sekä upeita elämyksiä niin luonnossa kuin valkokankaalla. Tapahtumapaikkana toimii Liminganlahden luontokeskus.

Perjantaina Oulun seudun koululaiset kilpailevat jo neljännen kerran parhaimman lintutietäjän tittelistä. Vuoden 2015 Lintuvisaan on osallistunut useita tuhansia koululaisia Liminganlahden ympäristökunnista, teemana kilpailussa on Kosteikkojen linnut. Luontokeskuksessa pidettävään Lintuvisan finaaliin pääsee koulun viisi parasta lintujen tunnistajaa kustakin sarjasta. Päivän päätteeksi valitaan vuoden lintutietäjä ja kaikki finaaliin osallistuneet palkitaan.

Viikonloppuna auditoriossa esiintyvät huippuluontokuvaajat: Pääesiintyjäksi on saatu norjalainen ammattiluontokuvaaja Roy Mangersnes, joka kertoo Huippuvuorten luonnosta pääosissa arktinen linnusto. Television Syke-sarjan tohtori, näyttelijä Matti Ristinen pitää festivaalilla sunnuntaina retkitohtorin vastaanottoa kello 10-13. Paikalla on myös Esko Pitkänen kertomassa Hailuodon linnuista sekä Luonto-Suomen toimittaja Juha Laaksonen, joka kertoo kaupunkilintujen elämästä. Lintukirjailija Lasse J. Laineen mukana käydään lintumatkalla maailmalla.

Näytteilleasettajat ovat Canon, Nikon, Digitarvike, Foka, Fotofennica Oy, Reaxon, Suomen Luonnonvalokuvaajat ry, Pohjoisen luontokuvaajat ry, Pohjois-Pohjanmaan Lintutieteellinen yhdistys ja Lakeuden luonto ry.

Lintutornissa opastetaan viikonloppuna klo 10–14 ja lapsille on järjestetty talutusratsastusta sunnuntaina klo 10–13. Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy.

Tapahtuman järjestävät Liminganlahden Ystävät ry yhteistyökumppaneiden Limingan kunnan, Metsähallituksen ja Limingan Osuuspankin kanssa.  Tarkempi ohjelma ja lisätietoja: http://www.liminganlahti.fi/tapahtumat/lintukuvafestivaali-2015.html

Lisätiedot: Metsähallitus, luontokeskuksen hoitaja Ulla Matturi 040-1293357

Haastateltava kuvausharrastaja: Jaana Paasovaara 045-110065 (Pohjoisen luontokuvaajat ry)

Kuva meriharakoista (kertajulkaisuoikeus): Metsähallitus/Jaana Paasovaara

Kuva kurjesta (kertajulkaisuoikeus): Metsähallitus/Jari Peltomäki

 

Liitetiedostot

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion maa- ja vesialueita kestävästi ja vastuullisesti. Toimintamme perustuu uusiutuvien luonnonvarojen asiantuntevaan hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja yhteistyöhön alueellisten toimijoiden kanssa. Liiketoimintamme tulouttaa vuosittain valtiolle yli sata miljoonaa euroa. Luontopalvelujen julkisin varoin hoitamilla kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs