Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Luonnonvara-alan opiskelijat talkoilevat ympäristökohteen hyväksi

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Luonnonvara-alan opiskelijat talkoilevat ympäristökohteen hyväksi

Tiedote.
Julkaistu: 21.03.2013 klo 15:04
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin Biotalouden koulutus- ja tutkimuskeskusta kiinnostaa, missä kunnossa on suomalainen ympäristö, jossa tulevaisuudessa elämme. Tulevat metsätalousinsinöörit, hortonomit, agrologit ja ympäristösuunnittelijat ovat luvanneet paiskia toukokuussa yhden päivän hommia jonkin kantahämäläisen ympäristökohteen hyväksi.

Facebookissa on käynnissä äänestys, jonka perusteella talkookohde valitaan. Ehdolla ovat Vartiovuori Mustialassa, Eerolan perintötila Evolla ja Tenholan linnavuori Hattulassa.

Vartiovuori on yksi Mustialan perinnebiotooppialueista. Se sijaitsee näkyvällä paikalla tien varrella. Vartiovuorella on vielä jäljellä hyvää niittykasvillisuutta. Kallion reunoilla kasvaa vanhoja kauniin muotoisia mäntyjä ja katajaa.Vartiovuorta on kunnostettu jo useamman vuoden ajan ja nyt ollaan loppusuoralla. Rinteeltä pitää saada oksia pois ja poltettavaksi, jotta aluetta voi käyttää laiduntamiseen. Tässä kohteessa hyötyvät sekä ihminen, kasvi että eläin.

Eerolan tila on tullut perintönä oppilaitokselle joitain vuosia sitten. Perintöön kuului tilan lisäksi huomattavasti muutakin varallisuutta, jonka koroista jaetaan vuosittain stipendejä opiskelijoille. Tilan rakennukset ovat pahoin ränsistyneet ja pihapiiri on villiintynyt. Lisäksi tontilla on jätekasoja polttopuusta, rakennustarvikkeista ja metalliromusta. Piha pitää siivota arvoiseensa kuntoon ja samalla kunnioittaa perinnönjättäjän muistoa. Tässä kohteessa hyötyvät maisema ja opiskelija.

Tenholan linnavuorelta avautuva maisema on metsittynyt ja pusikoitunut. Vuori on osa historiallisesti arvokasta Hämeen linnavuoriketjua. Aikaisemmin Tenholasta näkyi Aulangon linnavuori, nyt ei enää. Aluskasvillisuutta pitää poistaa ja rankoja raivata, jotta näkymät Vanajavedelle paljastuvat. Tässä kohteessa mukana ovat Museovirasto ja Vanajavesikeskus ja hyötyjinä historiallisista luontokohteista sekä näkymistä Vanajavedelle nauttivat luontokävijät.

Tutustu tarkemmin talkookohteisiin ja äänestä osoitteessa https://www.facebook.com/HAMKbiotalouskt.

Yhteishaku ammattikorkeakouluihin on parhaillaan käynnissä. Talkoopäivä ja äänestys on osa HAMKin luonnonvara-alan koulutusohjelmien Ketä kiinnostaa -yhteishakukampanjaa.

Lisätiedot
Pia Rupponen, p. 03 646 5246 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs