Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Luonnonsuojeluliitto: Vieraslajilaki hallitusohjelmaan

Suomen luonnonsuojeluliitto

Luonnonsuojeluliitto: Vieraslajilaki hallitusohjelmaan

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2011 klo 11:00
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto esittää seuraavaan hallitusohjelmaan uutta vieraslajilakia ja miljoonan euron starttirahaa vieraslajien uhan torjuntaan.

Vieraslakityöryhmän esitys luovutettiin ministeri Sirkka-Liisa Anttilalle keskiviikkona. Luonnonsuojeluliitto pitää hyvänä, että Suomeen tehtiin vieraslajistrategia ennen kuin uhat pääsevät riistäytymään käsistä.

”Haitallisten vieraslajien määrä uhkaa ilmastonmuutoksen ja rajojen avautumisen myötä kasvaa”, sanoo luonnonsuojeluasiantuntija Tapani Veistola.

Luonnonsuojeluliitto esittää, että seuraavaan hallitusohjelmaan lisätään vieraslajilain lisäksi vieraslajilautakunta, jolla olisi päätoiminen pääsihteeri.

”Uusien haitallisten vieraslajien Suomen luontoon leviäminen on tehokkainta ja halvinta estää etukäteen”, sanoo Veistola. ”Esimerkiksi jättiputkien hävittäminen Suomesta maksaisi strategian mukaan yhteensä 12 miljoonaa euroa.”

Luonnonsuojeluliitto ja MTK esittivät Suomen vieraslajistrategian tekemistä vuonna 2002. Strategia saatiin kansalliseen biodiversiteettiohjelmaan vuonna 2006.

”Jotta asia ei enää viivästyisi, asia on nyt saatava kunnolla hallitusohjelmaan. Lajit eivät odota hallinnon toimia vaan leviävät.”

Lisätietoja:

- luonnonsuojeluasiantuntija Tapani Veistola, puhelin 0400 615 530, tapani.veistola@sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs