Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Luonnonsuojeluliitto vaatii uusia kansallispuistoja hallitusohjelmaan

Suomen luonnonsuojeluliitto

Luonnonsuojeluliitto vaatii uusia kansallispuistoja hallitusohjelmaan

Tiedote.
Julkaistu: 27.04.2011 klo 10:36
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto esittää, että uusi hallitus laatii ohjelman Suomen kansallispuistojärjestelmän tulevasta kehityksestä.

"Kansallispuistojen  tärkeys Suomi-kuvassa on keskeinen", sanoo puheenjohtaja Risto Sulkava. "Kansallisen identiteetin ja suomalaisuuden vaaliminen on luonnonsuojelun ydintä. Myös maabrändivaltuuskunta huomasi viime syksynä luonnon olevan merkittävin suomalaisen identiteetin ja kulttuurin rakennusaine."

Tuleva hallitus saisi myös perustaa kansallispuistoja.

"Kansallispuistot ovat näyteikkuna todelliseen Suomeen ja suomalaisuuteen", sanoo Sulkava. "Porkkalan kansallispuisto olisi jo pian valmis perustettavaksi. Muita esillä olleita hyviä kansallispuistokohteita ovat esimerkiksi Kilpisjärvi, Hämeen Evo ja Sanginjoki Oulussa.

Luonnonsuojeluliitto toivoo hallitusohjelmaan kirjausta luonnon merkityksestä Suomelle.
"Viime hallitusohjelmassa mainittiin hallitusta yhdistävänä arvona ihmisen ja luonnon tasapaino", sanoo Sulkava. "Toivoisin nyt hallitusohjelmaan maabrändivaltuuskunnan hengessä kirjausta luonnon erityisestä merkityksestä suomalaisille ja suomalaisuudelle."

"Kansalliset arvot olivat vaaleissa nousussa. Mikä olisi kansallisempaa kuin suomalaisen luonnon suojelu ja kansallispuistot", kysyy Sulkava.

"Luonto ja luontosuhde on suomalaisille erityisen tärkeä. Jos hallitus haluaa edistää suomalaisuutta, sen on syytä muistaa Suomi myös luontomaana. Tähän luonnollisesti kuuluu myös ominta luontoamme suojevien lakien kuten koskiensuojelulain kunniottaminen."


Lisätietoja:

Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava, puh. 050 560 2113

Maabrändivaltuuskunnan mukaan on kolme teemaa, jotka ovat Suomelle erityisen läheisiä, ja joihin tapamme toimia soveltuu erityisen hyvin. Nämä ovat suomalaisen yhteiskunnan toimivuus, suomalaisten läheinen luontosuhde ja maailman kärkiluokkaa oleva peruskoulutus. Maabärändivaltuuskunnan raportti osoitteessa: http://www.tehtavasuomelle.fi/

Suomen luonnonsuojeluliitto on ainoa kotimainen ja koko maan kattavan paikallisyhdistysten ja tavallisten ihmisten verkoston omaava luonnonsuojelujärjestö.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs