Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Luonnonsuojeluliitto kokoontui Vääksyssä

Suomen luonnonsuojeluliitto

Luonnonsuojeluliitto kokoontui Vääksyssä

Tiedote.
Julkaistu: 22.11.2015 klo 13:56
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliiton valtuusto kokoontui 21.–22.11.2014 Vääksyssä. Samalla hallitukseen valittiin uusia jäseniä. Luonnonsuojeluliitto keskittyy edelleen metsien ja soiden suojeluun. Liitto seuraa tarkasti myös maan hallituksen ympäristöpolitiikan kehittymistä.

Ensi vuoden toiminnassa Suomen luonnonsuojeluliitto painottaa metsien ja soiden suojelua sekä toimii kestävän ilmasto- ja energiapolitiikan, puhtaiden vesien, saimaannorpan sekä muiden uhanalaisten lajien ja luontotyyppien puolesta. Vuonna 2016 valmistaudutaan myös Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhliin.

Luonnonsuojeluliiton huolenaiheina ovat sujuvoittamisen nimissä tapahtuva luonnonsuojelun heikentäminen ja ympäristöhallinnon leikkaukset. Vuonna 2016 luontoon kohdistuu ennennäkemätön paine. Suomen hallituksen linjaukset merkitsevät suuria vaaroja luonnolle ja kansalaisten ympäristöoikeuksille.

Uusiksi hallituksen jäseniksi vuosille 2016-2017 valittiin FT Esa Aalto Oulusta, iktyonomi ja ekonomi Henrik Kettunen Helsingistä, FT Sirkku Manninen Helsingistä, FT Kimmo Saarinen Lappeenrannasta ja majuri evp. Pertti Sundqvist Turusta. Hallituksen varajäseniksi vuodelle 2016 valittiin FM Tuomo Lindholm Helsingistä ja DI Ari Aalto Keuruulta.

Muut hallituksen jäsenet ovat puheenjohtajana FT Risto Sulkava Keuruulta, FM Annika Harlio Helsingistä, toimittaja Tarja Heikkonen Riihimäeltä, yrittäjä Jussi Koponen Kuopiosta ja kauppatieteen yo. Kaisa Lappalainen Turusta.

Suomen luonnonsuojeluliitto on maamme suurin ympäristönsuojelun kansalaisjärjestö. Luonnonsuojeluliitolla on yli 170 paikallisyhdistystä.

 

Lisätietoja:

- valtuuston puheenjohtaja Vesa Luhta, puhelin 040 542 6217

- liittohallituksen puheenjohtaja Risto Sulkava, puhelin 050 560 2113

- vs. toiminnanjohtaja Leo Stranius, puhelin 040 754 7371

------
Matti Nieminen
Viestintäpäällikkö
Suomen luonnonsuojeluliitto

puh. 050-5642283, matti.nieminen@sll.fi, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs